Korupcia v športe: NAKA koná vo veci športovej korupcie, začala trestné stíhanie voči jednej osobe

NETKY.SK • 8 Jún 2018, 11:12 • 2 min
Korupcia v športe: NAKA koná vo veci športovej korupcie, začala trestné stíhanie voči jednej osobe

BRATISLAVA - Slovenské orgány činné v trestnom konaní začali konať v súvislosti s korupciou v tenise. Tento týždeň odhalili belgické orgány medzinárodnú skupinu, ktorá ovplyvňovala zápasy nižších súťaž Challenger a Futures, ich dosah bol údajne aj na Slovensko.

slovakia

left justify in out

 "Na základe európskeho vyšetrovacieho príkazu Belgického kráľovstva vykonali policajti Národnej protikorupčnej jednotky NAKA 4. júna domovú prehliadku v Bratislave. Na základe žiadosti belgickej strany zaistili policajti v rámci domovej prehliadky komunikačné prostriedky a zároveň vypočuli osobu, u ktorej bola prehliadka vykonaná. Vyšetrovateľ Národnej protikorupčnej jednotky začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie voči jednej osobe za prečin športovej korupcie," povedal hovorca Prezídia PZ SR Martin Wäldl.

V Belgicku v rámci razií úrady zhabali mnoho mobilných telefónov, počítačov, hotovosť a iný dôkazový materiál. Podľa doterajších informácii, ide o arménsko-belgický gang, ktorý pôsobil vo viacerých štátoch Európskej únie aj v tretích krajinách.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies