Korunného svedka proti Mellovi a Mišenkovi dnes odsúdili na deväť rokov

NETKY.SK • 12 Február 2015, 13:34 • 2 min
Korunného svedka proti Mellovi a Mišenkovi dnes odsúdili na deväť rokov

BRATISLAVA - Korunný svedok proti Karolovi Mellovi a Viliamovi Mišenkovi - Ján Krajčík pôjde do väzenia na deväť rokov, keď ho dnes právoplatne odsúdili za marenie spravodlivosti a za krivú výpoveď.

slovakia

left justify in out

Krajský súd v Trnave tak dnes potvrdil verdikt topoľčianskeho okresného súdu, uviedol portál Aktuálne.sk. Šesťkrát súdne trestaného Jána Krajčíka odsúdil topoľčiansky okresný súd na deväť rokov. Keďže sa mu zdal trest privysoký, podal odvolanie, dnes o ňom rozhodoval Krajský súd v Trnave. "Odvolací senát nezistil dôvod na zníženie trestu," povedal predseda senátu Marián Jarábek. Všetko sa začalo, keď v januári 2013 vyšiel v denníku Plus 1 deň článok o Krajčíkovi. Super svedok tvrdil, že bol Mišenkovou pravou rukou a bol s ním v Kanade, kde sa mu staral o kone. Bol aj vo Venezuele.

 

Začiatkom roka 2013 dal Krajčík policajtom zvukové záznamy. Z nahrávok vyplývalo, že bol sprostredkovateľom medzi prokurátorom na dôchodku a Mišenkom. Muž, ktorý vystupoval ako prokurátor, mal za úplatok vykonštruovať trestné konanie za daňové delikty proti Jozefovi Mišenkovi (synovec Viliama Mišenku) a ďalším ľuďom a zabezpečiť ich väzobné trestné stíhanie. Na ďalších zvukových záznamoch chcel údajný exprokurátor kúpiť prvé nahrávky. Policajti obvinili prokurátora na dôchodku z korupcie. V tom čase však nepoznali výsledky expertízy nahrávok. Znalecký posudok v októbri 2013 ukázal, že nahrávky s exprokurátorom sú falošné. Hral ho "herec". Prokurátor voči bývalému kolegovi v novembri 2013 tak trestné stíhanie zastavil, pripomína ďalej Aktuálne.sk.

 

Krajčíka obvinil z marenia spravodlivosti a krivej výpovede. Sudca ho poslal do väzby. Obvinený je aj v ďalších prípadoch. Ako kľúčový svedok Krajčík v máji 2012 tvrdil, že si Mišenka v roku 2004 objednal vraždu bratislavského bossa Petra Čongrádyho a na čine sa podieľali aj Ľuboš Ferus, Roland Zdichavský, Štefan Borko a Karol Mello. Vlani v decembri vyšlo najavo, že Čongrádyho zabili iní. Mišenkovi a spol. obvinenie zrušili. Krajčíka obvinili z krivej výpovede a krivej prísahy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies