Korunná princezná Victoria porodila dievčatko

NETKY.SK • 23 Február 2012, 08:13 • 2 min
Korunná princezná Victoria porodila dievčatko

Korunná princezná Victoria porodila dievčatko - Politika Švédska korunná princezná Victoria porodila dnes nadránom svoje prvé dieťa, dievčatko, ktoré bude druhé v poradí nástupníctva na trón. Oznámil to jej manžel princ Daniel.

slovakia

left justify in out

img

Švédska korunná princezná Victoria porodila dnes nadránom svoje prvé dieťa, dievčatko, ktoré bude druhé v poradí nástupníctva na trón. Oznámil to jej manžel princ Daniel.
      Dievčatko, ktoré meralo 51 centimetrov a vážilo 3,28 kilogramu, sa narodilo o 4.26 h v univerzitnej nemocnici na štokholmskom predmestí Solna. Matka aj dieťa sú v poriadku, uviedol Daniel.
      Victoria (34) sa vydala za Daniela (38), nešľachtica a jej bývalého osobného trénera, v júni 2010. V auguste minulého roka kráľovský dvor oznámil, že princezná je tehotná a pôrod sa očakáva v prvých mesiacoch tohto roka.
      Švédsko dychtivo očakávalo oznámenie o pôrode celú noc po tom, ako kráľovský dvor po polnoci potvrdil, že princezná prišla do nemocnice. Daniel novinárom povedal, že počas pôrodu bol "dosť nervózny" a že prestrihol pupočnú šnúru. Meno dievčatka oznámia neskôr v priebehu týždňa.
      Victoria je nástupníčkou svojho otca, kráľa Karola XVI. Gustáva, ktorý vládne od roku 1973. Švédsko v roku 1980, tri roky po narodení Victorie, zmenilo ústavu, aby umožnilo zdediť trón najstaršiemu potomkovi panovníka bez ohľadu na pohlavie. Dovtedy boli ženy z nástupníctva na trón vylúčené.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies