Koroner potvrdil predávkovanie Pantaniho

NETKY.SK • 2 December 2014, 11:09 • 2 min
Koroner potvrdil predávkovanie Pantaniho

MILÁNO - Smrť cyklistu Marca Pantaniho spred desiatich rokov je v Taliansku stále diskutovanou témou, podľa ďalšieho stanoviska koronera zomrel víťaz Tour de France i Giro d´Italia 1998 na predávkovanie kokaínom.

slovakia

left justify in out

Pantaniho rodičia Tonina a Paolo si pred štyrmi mesiacmi vynútili znovuotvorenie prípadu. Stále totiž trvajú na verzii, že úspešný cyklista bol zavraždený. Pri pitve pred desiatimi rokmi zistili, že zástavu srdca spôsobilo predávkovanie kokaínom. Zo závislosti na kokaíne sa známy Talian predtým dokonca liečil.

 

Pantaniho našli mŕtveho 14. februára 2004 v hotelovej izbe v Rimini. Jeho rodina si najala súkromného detektíva, ktorý údajne našiel dôkazy, že vtedy 34-ročného cyklistu niekto prinútil užiť smrteľnú dávku kokaínu. Na Pantaniho tvári mali byť povrchové zranenia, ktoré mal spôsobiť vrah. 

 

Forézni špecialisti už pred desiatimi rokmi potvrdili, že Pantani zomrel na predávkovanie. "Pantani pred smrťou neudreli ani nenapadli. Rany na jeho tele spôsobil pád. Určite nebol zavraždený," povedal koroner Franco Tagliaro. Pätica vyšetrujúcich policajtov, ktorých prácu napadla rodina Pantaniho, už požiadalo právnikov, aby urobili potrebné kroky na očistenie ich mien. "Nemôžeme mlčať. Čelíme veľkému mediálnemu lynčovaniu od právnikov Pantaniho rodiny," uviedli pre Quotidiano Net policajti Moreno Maresi a Mattia Lanciani. 

 

Marco Pantani v roku 1998 dosiahol v cestnej cyklistike cenné double, keď triumfoval na Giro d´Italia aj Tour de France. Odvtedy tento kúsok zatiaľ nikto nezopakoval. Informácie zverejnili Gazzetta dello Sport a VeloNews. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona