Koronavírus zasiahol aj F1, štyria členovia tímov v karanténe

NETKY.SK • 11 Marec 2020, 11:39 • 2 min
Koronavírus zasiahol aj F1, štyria členovia tímov v karanténe

MELBOURNE - Piloti F1 Daniel Ricciardo a Esteban Ocon sa z preventívnych dôvodov súvisiacich s hrozbou nákazy novým koronavírusom nezúčastnili na tlačovej konferencii stajne Renault pred Veľkou cenou Austrálie v Melbourne.

slovakia

left justify in out

Obaja jazdci mali pôvodne novinárom predstaviť monopost na novú sezónu 2020, no funkcionári ich na poslednú chvíľu stiahli.

 

Opatrenia na prvom mieste

"Je to veľmi zvláštna situácia. Zvyčajne je mediálna konferencia pred sezónou to, čo milujú všetci priaznivci a fanúšikovia F1. Naši piloti mali byť taktiež pritom, no určite pochopíte, prečo sme prijali takéto opatrenie," citovala agentúra AP šéfa tímu Cyrila Abiteboula.

 

 

Zástupcovia efjednotky zároveň prišli s informáciou, že dokopy štyria členovia tímov Haas, McLaren a Williams pricestovali do Austrálie so zvýšenou horúčkou a automaticky sa podrobili testom na vírus.

 

 

Čakajú na výsledky

Aktuálne sa preto nachádzajú v karanténe a musia čakať na výsledky. Všetky tímy aj naďalej fungujú podľa plánu a v Austrálii sa bude pretekať ako zvyčajne pred diváckou kulisou.

 

Bez fanúšikov sa však uskutoční budúcotýždňová Veľká cena Bahrajnu. Veľká cena Číny, ktorá sa mala uskutočniť 19. apríla, je zatiaľ odložená.

 

Výsledky budú známe vo štvrtok

"Výsledky by sme mali mať do zajtrajška. Celý tím pracuje v štandardnom režime ďalej,“ cituje stanovisko McLarenu britský BBC Sport. "Dvaja členovia nášho tímu sú v karanténe a ostali na hotelovej izbe. Objavili sa u nich symptómy prechladnutia,“ uviedol hovorca Haasu.

 

Prvé preteky novej sezóny F1 majú prebiehať už v piatok prvými voľnými tréningmi. Koronavírus si už však vybral svoju daň, keďže Veľká cena Bahrajnu 20. marca sa uskutoční bez prítomnosti divákov a preteky v Číne 19. apríla sú, aspoň zatiaľ, jediným odloženým podujatím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies