Richard Sulík odmieta plošné zatváranie prevádzok, na vláde bude presadzovať lokálne opatrenia

NETKY.SK • 13 Október 2020, 17:26 • 2 min
Richard Sulík odmieta plošné zatváranie prevádzok, na vláde bude presadzovať lokálne opatrenia

BRATISLAVA - Minister hospodárstva SR Richard Sulík chce zatvárať reštaurácie, divadlá a kiná iba v tých okresoch, v ktorých sa v spomínaných prevádzkach vyskytlo ohnisko nákazy.

slovakia

left justify in out

To isté by sa malo týkať fitnescentier. Toto opatrenie v boji proti koronavírusu navrhne už na stredajšom rokovaní vlády. Uviedol to v utorok v relácii Braňo Závodský naživo na Rádiu Expres. 

 

Sulík odmieta plošné zatváranie prevádzok

"V SaS podporujeme niektoré opatrenia, no v prípade reštaurácií chýbajú fakty. Aký zmysel má zatvoriť 20-tisíc reštaurácií v 78 okresoch, keď iba v piatich okresoch v nich prišlo k nákaze? Zdravý rozum hovorí, že dobre, zavrime všetky reštaurácie v daných okresoch, a pod toto sa hneď podpíšeme. So zvyškom nemôžeme súhlasiť. Keď som hľadal v tejto štatistike, koľko ohnísk nákazy máme v divadlách, kinách či fitnes centrách, nenašiel som ani jedno. Zavrime teda tieto prevádzky len v prípade, že sa ohnisko v okrese vyskytne. Bolo by to potom celé dynamickejšie, opatrenie by bolo v podstate zhodné s celoplošným, no výrazne ekonomicky šetrnejšie," povedal v utorok v Rádiu Expres Richard Sulík.

 

img
 

Sulík dodal, že nerozumie, aký má význam, keď sa zakáže konzumovať jedlá a nápoje v interiéroch v reštauráciách, avšak tento zákaz neplatí v prípade uzavretých terás.

 

Zdôraznil, že na základe dát, ktoré má k dispozícii od pondelka sa píše, že od 1. septembra sa na Slovensku potvrdilo 440 ohnísk nákazy, pričom až 239 epidemiologických výskytov sa potvrdilo v rodinách.

 

Ako Sulík ďalej uviedol, dokument priniesol zoznam najrizikovejších miest, kde sa nakazilo najviac ľudí. Z dlhého zoznamu sa šírenie v reštauráciách potvrdilo iba v piatich reštauráciách. Pričom fitnes centrá na zozname ani neboli. 

 

Súvisiaci článok: Matovič vyzval Sulíka, aby nešíril bludy hodné Mariána Kotlebu. Spor medzi koaličnými partnermi graduje

 

SaS odmieta paralizovať Slovensko

Premiér vyhlásil, že už Richardovi Sulíkovi nedôveruje a obvinil ho zo sabotáže, pričom adresoval členskej základni strany Sloboda a Solidarita, aby zvážili výmenu jeho predsedu.

 

img

 

Minister hospodárstva odmieta reagovať na emotívne obvinenia predsedu vlády Matoviča. Sulík je odhodlaný naďalej presadzovať, aby sa podniky a prevádzky zatvárali iba v tých najzasiahnutejších regiónoch.

 

"Ja nepodporím takto škodlivú vec," zdôraznil šéf rezortu hospodárstva. Vyhlásil, že SaS je zásadne proti paralizovaniu všetkých slovenských reštaurácií, divadiel, fitnes centier, plavárni či wellnesov.

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ Vláda tvrdí, že na druhú vlnu pandémie sme pripravení a koaličná kríza nehrozí

 

Sulík plánuje v stredu na vláde ostatných kolegov presvedčiť, aby sa prísne opatrenia rieširi iba na lokálnej úrovni. Ako by sa však malo zamedziť presúvaniu sa obyvateľstva po krajine, Sulík navrhuje zrušiť napríklad vlaky zadarmo. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona