KORONAVÍRUS: Štát chce skríningovo pretestovať celé obyvateľstvo

NETKY.SK • 16 Január 2021, 20:7 • 2 min
KORONAVÍRUS: Štát chce skríningovo pretestovať celé  obyvateľstvo

BRATISLAVA - Štát chce skríningovo pretestovať obyvateľstvo Slovenska. Po sobotňajšom rokovaní vlády to povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

slovakia

left justify in out

 

Testovaním by sa podľa ministra mal znížiť počet infekčných osôb o 50 percent a od pondelka 8. februára by mohol začať platiť COVID automat. Vláda bude pokračovať v rokovaní aj v nedeľu 17. januára, kedy má prijať uznesenie.

img

„Situácia na Slovensku je veľmi vážna. Postupne sa síce zlepšuje, ale veľmi pomaly. Našou úlohou a želaním je, aby sme sa čo najrýchlejšie dostali z čiernej do červenej fázy,” povedal Krajčí.

 

Tak by sa mali otvoriť materské školy, prvý stupeň základných škôl a koncové ročníky základných a stredných škôl. Deti by sa mohli začať vzdelávať prezenčne. Podľa ministra zdravotníctva potrebujeme znížiť priemerný počet pozitívne testovaných v krajine.

 


Vláda na svojom dnešnom online rokovaní schválila použitie Ozbrojených síl SR na pomoc pri testovaní obyvateľstva na území SR na prítomnosť ochorenia COVID-19. Podľa uznesenia má minister obrany Jaroslav Naď  na tento účel vyčleniť až do päťtisíc príslušníkov OS SR.

 

img

V nedeľu 17. januára majú predsedovia koaličných strán informovať o presnom spôsobe, akým bude celoplošný skríning prebiehať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona