Na Slovensko by mal doraziť zdravotnícky materiál v hodnote piatich miliónov eur

NETKY.SK • 19 Marec 2020, 09:48 • 2 min
Na Slovensko by mal doraziť zdravotnícky materiál v hodnote piatich miliónov eur

Ministerstvo vnútra obstaráva zdravotnícky a farmaceutický materiál a ochranné pracovné prostriedky určené na boj proti šíreniu koronavírusu a ním spôsobeného ochorenia Covid-19.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Materiál však nepoputuje verejnosti

Ako sa ďalej uvádza v oznámení na internetovej stránke Úradu pre verejné obstarávanie, materiál v odhadovanej hodnote piatich miliónov eur by mal byť využitý na zabezpečenie primárnej ochrany príslušníkov Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru a všetkých ostatných zamestnancov Ministerstva vnútra SR.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Polícia SR (@policiaslovakia),

 

O aký materiál ide?

"Predmetom zákazky je nákup antibakteriálnych rúšiek, dezinfekčných gélov, dezinfekčných utierok, antibakteriálnych mydiel, dávkovačov dezinfekčného gélu, jednorazových rukavíc, sprejových prostriedkov na dezinfekciu plôch a predmetov, košov na infekčný odpad, sáčikov na infekčný odpad, rýchlozapínacích sáčikov, dezinfekčných sprejov na ruky a predmety Sanosil, respirátorov, ochranných okuliarov, protibiologických overalov s kapucňou, návlekov na členkovú obuv a iných prostriedkov nevyhnutných na ochranu zdravia," uvádza sa v oznámení.

 

img

Vzhľadom na vyhlásenú mimoriadnu situáciu bude podľa oznámenia ministerstvo rokovať s viacerými potencionálnymi dodávateľmi, s ktorými uzavrie zmluvy na dodanie predmetov zákazky podľa ich dostupnosti.

 

Na Slovensku je vyhlásená mimoriadna situácia
Slovensko momentálne v súvislosti s koronavíriusom eviduje 105 pozitívne diagnostikovaných osôb, z ktorých je 35 hospitalizovaných. Pre hrozbu šírenia vírusu bola na Slovensku vyhlásená mimoriadna situácia. "Cieľom vyhlásenia mimoriadnej situácie je utvoriť podmienky na prijatie nevyhnutných opatrení na zamedzenie a zmiernenie následkov mimoriadnej udalosti ohrozenia verejného zdravia z dôvodu ochorenia Covid-19," zdôraznilo ministerstvo vnútra.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Pellegrini (@peter_pellegrini),

 

Ľudia si pomáhajú sami

Nedostatok rúšok sa snažia riešiť občania svojským spôsobom. Mnohí ľudia, ktorí trávia chvíle doma sa rozhodli šiť rúška a poskytovať ich svojim známym, alebo ich predávajú na internete za symbolickú cenu. Na sociálnej sieti Instagram je nespočetne veľa ľudí, ktorí sa snažia šírenie zastaviť a pomôcť svojmu okoliu. K šitiu rúšok sa pripojili napríklad aj väzni, alebo slovenské firmy. V niektorých obciach spolupracuje Obecný úrad s miestnymi firmami, ktoré tiež pridali ruku k dielu. Zamestnanci obcí rúška dokonca aj roznášajú a vhadzujú ľudom, ktorí o ne požiadali, do schránok. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies