Prezidentka vyzvala kabinet, aby svoje kroky komunikoval jasne a vecne. Vládne tu totiž chaos a neistota

NETKY.SK • 22 Október 2020, 16:50 • 2 min
Prezidentka vyzvala kabinet, aby svoje kroky komunikoval jasne a vecne. Vládne tu totiž chaos a neistota

BRATISLAVA - Slovensko pravdepodobne čakajú ďalšie obmedzenia, a preto v tomto vypätom období potrebujeme všetci racionálne, zdôvodnené, vecné a predvídateľné kroky zodpovedných, napísala prezidentka SR Zuzana Čaputová na sociálnej sieti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Týmto vyjadrením hlava štátu tak narážala na nejasnú komunikáciu zo strany vlády o plánovanom celoplošnom testovaní na Slovensku, ktoré by sa malo uskutočniť už o dva týždne.

 

Prezidentka apeluje na prípravu nemocníc

„Počula a čítala som viaceré protichodné informácie, mnohé boli iba v podobe nezodpovedaných otázok. Výsledný dojem z toho je veľmi nejasný a chaotický,“ uviedla prezidentka v statuse.

 

img

 

Zdôraznila, že všetkú energiu by sme pritom mali venovať príprave nemocníc na enormný nárast pacientov s ochorením COVID-19, teda scenáru, ktorému sa s najväčšou pravdepodobnosťou krajina nevyhne. 

 

 

Mohlo by vás zaujímať: Ako bude vyzerať celoplošné testovanie v praxi? Ministerstvo predostrelo plán!

 

Hlava štátu tiež priznala, že posledné týždne sa aj pre ňu spájajú s pocitom neistoty. "Sme v ťažkej situácii, najmä ak sa o pár týždňov naplnia predpoklady o tisícoch hospitalizovaných. Viac ako inokedy potrebujeme upokojenie a uistenie," vyjadrila sa prezidentka s tým, že je veľmi pravdepodobné, že najbližšie týždne krajinu čakajú ďalšie obmedzenia a sprísňovanie opatrení. Vzhľadom na túto skutočnosť vyzvala kompetentných, aby s verejnosťou komunikovali predvídateľné kroky racionálne a vecne. 

 

Súvisiaci článok: Celoplošné testovanie na COVID-19 ešte nie je isté, vláda hovorí aj o lockdowne

 

 

Vyzvala na jasnú komunikáciu s verejnosťou

"Chcem preto požiadať zodpovedných o jasnú komunikáciu, čo a kedy plánujú a za akých podmienok," apeluje hlava štátu. Zdôraznila, že všetci budú potrebovať veľa síl a odhodlania, aby sme spoločne dokázali prekonať tieto ťažké týždne.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Dobrovoľné či povinné? Matovič predostrel svoju predstavu o celoplošnom testovaní

 

„Zabezpečujme lekársky personál z našich záloh aj zo zahraničia, hľadajme náhradné riešenia, keď množstvo chorých prevýši kapacitu nemocníc, riešme, ako budeme poskytovať akútnu starostlivosť v obmedzenom režime ich fungovania. Zabezpečujme dostatok zdravotného materiálu a vyškoľujme personál na starostlivosť o ťažkých pacientov,“ vyzvala prezidentka.

 

"Stretám ľudí, všetci majú rúška. Stretám ľudí, ktorí sú disciplinovaní, trpezliví, ktorí chcú byť nápomocní v celej tejto neistej dobe. Dnes ste vy občania, zdrojom istoty pre mňa. Ďakujem vám. Zvládneme to," odkázala prezidentka občanom. 

 

Súvisiaci článok: V súvislosti s celoplošným testovaním zvolá Matovič Bezpečnostnú radu, stretnutie iniciovala prezidentka Čaputová

 

Ochranné pomôcky pred koronavírusom si môžete objednávať na shop.netky.skNa sklade sú dezinfekčné gély, ale aj ochranné rúška - jednorázové i textilné



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona