Koronavírus ničí Britániu! Denný počet nových prípadov je najvyšší od konca februára

NETKY.SK • 9 Jún 2021, 20:02 • 2 min
Koronavírus ničí Britániu! Denný počet nových prípadov je najvyšší od konca februára

LONDÝN - Veľká Británia v stredu informovala, že za uplynulých 24 hodín odhalila najvyšší denný počet prípadov nákazy koronavírusom od konca februára.

slovakia

left justify in out

Signalizuje to, že v krajine sa šíri tzv. indický variant vírusu. Podľa vládnych údajov v krajine pribudlo 7 540 nových infekcií, čo bolo najviac od 26. februára. Počet nákaz v Británii sa zvyšuje už niekoľko týždňov v dôsledku variantu, ktorý prvýkrát identifikovali v Indii. Existujú preto obavy, že tento rast opäť vyvolá tlak na zdravotný systém.
 

img


Do nemocníc vo Veľkej Británii prijali ďalších 123 ľudí so symptómami po nákaze koronavírusom. Celkový počet hospitalizovaných v krajine s ochorením COVID-19 tak stúpol na 1 024. Počet obetí ochorenia sa zvýšil o šesť na celkových 127 860.

Zdravotnícki odborníci dúfajú, že rýchla vakcinácia preruší súvislosť medzi počtom nových nákaz a úmrtí. V utorok v Británii dostalo prvú dávku vakcíny proti koronavírusu ďalších takmer 140-tisíc ľudí a viac ako 310-tisíc dostalo druhú dávku.

 

img

 

Počet úplne zaočkovaných Britov sa zvýšil na viac ako 28,5 milióna a najmenej jednu dávku očkovacej látky dostalo už viac ako 40,7 milióna obyvateľov krajiny.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies