Koronavírus mu zmenil život

NETKY.SK • 6 Apríl 2020, 7:6 • 2 min
Koronavírus mu zmenil život

Kto by si bol pomyslel, že vedomie smrti ho naučí žiť.

slovakia

left justify in out

Všetko bolo iné
Keď sa v januári oslavoval začiatok roka, ľudstvo si dávalo sľub. Konalo sa tak individuálne, a predsa sa dá vidieť, ako svet spoločne vzhliadal k nepoznanému a ako sa dúfalo, že sa podarí nájsť šťastie. Všetko malo byť inak, malo sa tešiť a začať pracovať na zmysle, pričom nezmysel sa mal úplne vytratiť.


Bolo mu to vzdialené
Aj on to tak vnímal. Sedel vo svojej obývačke, večer čo večer si zapínal spravodajstvo. Nebolo to u neho nič výnimočné, pravidelne sa dozvedal, čo sa kde a kedy udialo a pred čím sa má chrániť. Vídal zábery z Číny, pohľad na to nebol ani trochu príjemný. A hoci mu to nebolo ľahostajné, pri líhaní si do postele si vďačne pomyslel, že neznáma choroba je mu vzdialená.
Pracoval aj nepracoval, a tak sa znepokojoval predovšetkým tým, aby zamestnanie bolo stabilné, a nie také pohyblivé.

 

Jedna zlá správa
Napokon sa však koronavírus dostal aj na Slovensko, a len čo sa to muž dopočul, spanikáril.


„Dostal som veľký strach a prepadli ma aj úzkosti. Občas som nimi trpel aj predtým, ale keď som si všímal tie strašné prognózy, tak všetko zosilnelo. Bol som tým ochromený," hovorí muž, ktorý sa obával nielen o seba, ale i o rodinu a spoločnosť ako takú. V minulosti navyše prekonal pľúcne ochorenie, čo ešte zvýšilo jeho opatrnosť.


„Pýtal som sa sám seba, čo s nami vôbec bude. Čo bude so svetom a či sa z toho dostaneme. Mal som aj problémy so spánkom."

 

img

 

Zmenil návyky
Pochopiteľne, mužovi sa nepáčilo,v akom  stave blúdi psychika a vedel, že nepokoj musí zastaviť. Je kresťan, navštevuje cirkev, ale sám priznáva, že často je vzťah s Bohom poznačený chladom.


„Je veľmi smutné, že to tak je, ale človek naozaj hľadá Boha väčšinou až vtedy, keď mu hrozí niečo zlé. Aj u mňa to tak bolo. Potreboval som sa k nemu vrátiť." Uvedomil si, že to, čo tvorí program dňa, nie je dobré a že je čas vypestovať iné návyky - také, ktoré by prospievali, a nie udržiavali v úzkosti.


„Keď som sa ráno zobudil, išiel som si čítať Bibliu. To som nerobieval už dlho, a som rád, že som sa k tomu vrátil. Slovo Božie jem na raňajky, obed aj večeru. A výsledok sa dostavil."


Strachu dal zbohom aj vďaka tomu, že prestal tak intenzívne sledovať televízne vysielanie.


„Stále sa, samozrejme, zaujímam o to, koľko nových prípadov pribudlo, ale je to najmä preto, aby som sa za tých ľudí mohol modliť."

 

img

 

Aj niečo pozitívne
Rovnako ako nejeden v kríze, aj on v oveľa väčšej miere dbá o hygienu. Verí, že koronavírus sa dá posudzovať aj tak, že prostredníctvom neho sa viac dá dôraz na večnosť a že Boh dá do sŕdc väčšiu starostlivosť tak o seba, ako aj o Ním stvorenú prírodu.


„Som veľmi vďačný, že hoci je teraz situácia takáto, podarilo sa mi aj nájsť prácu. Je to zázrak, keďže teraz viacerí skôr prepúšťajú. Viem, že aj to spôsobil Boh."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona