Koronavírus je v Rusku na vzostupe, čísla sú najhoršie od januára

NETKY.SK • 24 Jún 2021, 14:43 • 2 min
Koronavírus je v Rusku na vzostupe, čísla sú najhoršie od januára

MOSKVA - V Rusku za posledných 24 hodín pribudlo 20 182 nových prípadov nákazy koronavírusom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ochoreniu COVID-19 podľahlo ďalších 568 ľudí. Čísla sú najhoršie od konca januára. Infekcie pribúdajú rýchlym tempom v čase, keď úrady mobilizujú obyvateľov, aby sa nechali zaočkovať. V krajine so 146 miliónmi obyvateľov dostalo aspoň jednu vakcínu proti koronavírusu iba 20,7 milióna ľudí alebo 14 percent populácie. Plne zaočkovaných je 16,7 milióna ľudí.

 

Prečítajte si: Britský torpédoborec a ruské bomby. Čo sa stalo v Čiernom mori?

Podľa oficiálnych údajov sa v Rusku koronavírusom infikovalo 5,3 milióna ľudí a viac ako 131-tisíc ochoreniu podľahlo. Opatrenia v krajine sa začínajú sprísňovať. Uzavretie všetkých nepodstatných obchodov a spoločností bolo nariadené od 27. júna do 11. júla.  Od 28. júna budú všetky moskovské kaviarne a reštaurácie slúžiť iba zákazníkom, ktorí boli zaočkovaní, ktorí mali Covid-19 za posledných šesť mesiacov, alebo ktorí predložia negatívny test Covid-19 vykonaný za posledných 78 hodín. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Pandémia sa KĽDR asi vyhýba. V krajine údajne neevidujú žiadny pozitívny prípad!

 

Leningradský región, ktorý obklopuje Petrohrad, nariadil povinné očkovanie pre 80% servisných pracovníkov, zatiaľ čo región Tula nariadil povinné očkovanie pre rizikové skupiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona