Koronavírus ho trápil takmer dva mesiace. Útočník Dybala vyzýva k opatrnosti

NETKY.SK • 23 Február 2021, 16:55 • 2 min
Koronavírus ho trápil takmer dva mesiace. Útočník Dybala vyzýva k opatrnosti

Pandémia neutícha a od prvej vlny v Európe čoskoro uplynie rok. Koronavírus sa počas dvanástich mesiacov stal neželanou súčasťou našich životov a tichý nepriateľ sa nevyhýba ani športovcom.

slovakia

left justify in out

Počas prvej vlny ochorel na koronavírus aj snajper Paulo Dybala, momentálne pôsobiaci v turínskom Juventuse. Argentínčan bol pôvodne tretím nakazeným hráčom klubu po Danielem RuganimBlaisem Matuidim, no zatiaľ čo sa obaja jeho spoluhráči stihli vyliečiť včas, Dybala s vírusom bojoval mesiac a pol.

 

Futbalista trpel silnými príznakmi a počas šiestich týždňov mu vyšli štyri pozitívne testy na COVID-19. Prišiel tak o začiatok individuálnej prípravy a mal problém dostať sa opäť do formy.

 

 

„Začal ma trápiť silný kašeľ. Cítil som sa unavený a keď som chcel spať, bola mi zima. Najskôr som nemyslel na to, čo môže byť príčinou, no vedel som, že na COVID ochoreli moji dvaja spoluhráči. Trpeli sme bolesťami hlavy, takže nám klub naordinoval vitamíny. Chcel som trénovať, po piatich minútach na ihrisku mi však dochádzal dych. Vedel som, že niečo nie je v poriadku a následne sa ukázalo, že som pozitívny,“ prezradil útočník v rozhovore pre webstránku argentínskej futbalovej reprezentácie.

 

„Ak sa dá, ľudia by mali ostať doma. Na koronavírus umrelo už mnoho ľudí. Keď človek ochorie, zaúraduje aj psychika, pretože sa bojí,“ dodal.

 

Dybala napokon v minulej sezóne dotiahol Juventus k deviatemu majstrovskému titulu za sebou, no v prebiehajúcom ročníku Serie A sa mu príliš nedarí. V súčasnosti laboruje so zraneným kolenom.

 

 

Momentálne sa vo futbalových kruhoch hovorí predovšetkým o následkoch, ktoré vírus zanechá v tele nakazeného hráča. Paul PogbaManchesteru United mal po návrate na trávniky obrovské problémy s výkonnosťou. Samotný futbalista sa nechal počuť, že v septembrovom súboji s Crystal Palace nedokázal ani poriadne behať.

 

„Je to zvláštne, ťažko to popísať, pretože by ste tomu nerozumeli. Na tréningu som hovoril trénerovi, že sa cítim zvláštne a nevládzem, pričom som už bol negatívny. V druhom polčase ma musel vystriedať, pretože som nedokázal behať,“ prezradil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies