Koronavíru pripravil vo Francúzsku o život už 100-tisíc ľudí

NETKY.SK • 15 Apríl 2021, 21:45 • 2 min
Koronavíru pripravil vo Francúzsku o život už 100-tisíc ľudí

Počet úmrtí spôsobených koronavírusom vo Francúzsku presiahol 100-tisíc.

slovakia

left justify in out

Francúzsko sa tak stalo treťou krajinou v Európe, po Spojenom kráľovstve a Taliansku, a zároveň ôsmou na svete, ktorá presiahla túto smutnú hranicu. 


Odborníci si myslia, počet úmrtí v dôsledku ochorenia COVID-19 podhodnotený o tisíce. Analýza úmrtných listov ukazuje, že niektoré prípady nenahlásili alebo pacientov neotestovali, keď zomreli doma, na psychiatrických jednotkách alebo v zariadeniach chronickej starostlivosti.

 

Matovič povedal, že prezidentka je v kauze posudzovania Sputnika V zaujatá


Francúzsko, ktoré má 67 miliónov obyvateľov, potvrdilo najviac prípadov nákazy koronavírusom v Európe. Nemocnice sa zapĺňajú pacientmi s koronavírusom, pričom tento týždeň počet chorých s COVID-19 na jednotkách intenzívnej starostlivosti presiahol 5 900.
 

Úrady očakávajú, že dovtedy dostane aspoň jednu dávku vakcíny 20 miliónov ľudí, čo je približne 38% dospelej populácie Francúzska. V súčasnosti dostalo aspoň prvú dávku 11 miliónov ľudí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies