Korn a Limp Bizkit absolvujú spoločné britské turné

NETKY.SK • 14 September 2016, 15:03 • 2 min
Korn a Limp Bizkit absolvujú spoločné britské turné

LOS ANGELES - Americké numetalové kapely Korn a Limp Bizkit absolvujú v decembri spoločné britské turné. Obľúbené formácie sa od 12. do 19. decembra postupne predstavia v šiestich britských mestách, a to v Manchestri, Glasgowe, Birminghame, Londýne, Cardiffe a napokon Nottinghame.

slovakia

left justify in out

Nejde pritom o ich prvú spoločnú šnúru, spoločne vystupovali aj v rokoch 1998 a 1999, keď Limp Bizkit podporili Family Values Tour kapely Korn. Na špeciálnom projekte sa v tom čase zúčastnili tiež rapper Ice Cube a skupiny Incubus, Orgy a Rammstein. K ich spolupráci patrí tiež singel All In The Family z albumu Follow The Leader (1998) od Korn, v ktorom hosťuje frontman Limp Bizkit Fred Durst.

 

Korn vznikli v roku 1993 a kapelu momentálne tvoria spevák Jonathan Davis, gitaristi James "Munky" Shaffer a Brian "Head" Welch, basgitarista Reginald "Fieldy" Arvizu a bubeník Ray Luzier. Debutovú, eponymnú štúdiovku vydali v roku 1994, no úspech zaznamenali až s druhým albumom Life Is Peachy (1996), ktorý sa dostal na tretiu priečku amerického rebríčka. Nasledovali spomínaná Follow The Leader a Issues (1999), ktoré tento rebríček už dobyli. Všetkých ďalších sedem štúdioviek, vrátane zatiaľ poslednej The Paradigm Shift (2013), sa tiež umiestnilo v prvej desiatke Billboard 200. V októbri im vyjde očakávaný album The Serenity Of Suffering. Zatiaľ získali sedem nominácií na Grammy, pričom dvakrát si sošku aj odniesli.

 

Limp Bizkit vznikli v roku 1994. Na konte majú šesť štúdioviek a hity ako Nookie, Take A Look Around, Rollin' či My Way, ale i známe coververzie skladieb Faith od Georgea Michaela či Behind Blue Eyes od The Who. Formáciu tvoria Fred Durst (spev), Sam Rivers (basgitara, vokály), John Otto (bicie) a Wes Borland (gitara, vokály). Skupina plánuje tento rok vydať očakávanú siedmu štúdiovku Stampede Of The Disco Elephants.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies