Kóreu zasiahli mohutné záplavy!

NETKY.SK • 7 August 2021, 10:23 • 2 min
Kóreu zasiahli mohutné záplavy!

Rozsiahle povodne v Severnej Kórei zaplavili domy až po strechy. Silný dážď zasiahol niekoľko oblastí na východnom pobreží vrátane provincií Severný a Južný Hamgyong.

slovakia

left justify in out

 

Následkom dažďov bolo v Severnej Kórei poškodených viac ako 1 100 domov, evakuovali tisíce ľudí a boli zaplavené farmy a cesty. Taktiež rastú obavy z poškodenia plodín a možného vplyvu na dodávky potravín do Severnej Kórey, ktoré sú odrezané od zahraničnej pomoci pre hraničné obmedzenia následkom koronavírusu alebo pre medzinárodné sankcie. V júni vodca krajiny Kim Čong-un uviedol, že krajina čelí napätej situácii s portavinami a situácia závisí od tohtoročných zberov.

 

Možno vás zaujme: Taliansko čelí extrémnemu počasiu. Mestá okolo jazera Como sú zdevastované

 

Silný dážď zasiahol niekoľko oblastí na východnom pobreží vrátane provincií Severný a Južný Hamgyong, informovala    štátna televízia KRT. Televízne zábery ukázali, že domy sú zaplavené až po úroveň striech, mosty a hrádze sú strhnuté.

 

Zástupca vedúceho štátnej hydrometeorologickej správy Ri Yong Nam  povedal, že v častiach severného Hamgyongu od nedele do utorka napršalo viac ako 500 mm zrážok"V auguste očakávame v rôznych oblastiach, vrátane východného pobrežia, viac zrážok, čo môže spôsobiť ďalšie škody.“  Štátne médiá už niekoľko mesiacov poukazujú na to, že je potrebné budovať hrádze, aby sa pokúsili zabrániť škodám spôsobeným povodňami.

 

 

Minister zahraničných vecí USA Antony Blinken a juhokórejský minister zahraničných vecí Chung Eui-yong počas telefonátu v piatok diskutovali o perspektíve humanitárnej pomoci Severnej Kórei.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona