Korekcie na trhu kryptomien: Ethereum klesá pod 250 dolárov

NETKY.SK • 14 September 2017, 18:01 • 2 min
Korekcie na trhu kryptomien: Ethereum klesá pod 250 dolárov

NEW YORK – Výmenný kurz amerického dolára voči Ethereu dnes klesol na šesťtýždňové minimum a to pod 250 USD. Nálada na trhoch sa dnes opäť zhoršovala a vyzerá to tak, že obavy zo širšieho zákazu búrz v Číne sa potvrdzujú.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo dnešný pokles cien kryptomien sa javí ako odpoveď na tieto správy, pokles Etherea by nemal byť pre obchodníkov žiadnym prekvapením. Tento krok bol v súlade s predpoveďami o poklese trhu, o ktorom sa diskutovalo tento týždeň. Ako sme vás už predtým informovali, rozhodnutie Číny zakázať ICO ublížilo najviac práve Ethereu, pretože drvivá väčšina ICO spoločností vydáva svoje tokeny založené na blockchaine Ethereum.

 

img

 

Keď sa minulý týždeň v piatok dostali na verejnosť správy o ďalších zákazoch v Číne, viedlo to k panickému predaju kryptomien. Avšak po tom, ako sa tieto chýry nepotvrdili, v pondelok Ethereum posilnilo k úrovni 316 USD. Nedostatok čerstvého nákupného záujmu však mal za následok hlbšiu korekciu na úroveň 256 dolárov.

Momentálna situácia na trhu kryptomien sa dá považovať ako výsledok zdravej technickej korekcie po prudkom raste cien epických rozmerov. V priebehu jedného roka sa hodnota všetkých kryptomien založených na technológii blockchain zvýšila o neuveriteľných 1450 percent.

Ethereum dosiahlo historické maximum v lete tohto roku, keď jeho hodnota presiahla 400 USD a v čase písania tohto článku (14.09.2017 16:24) sa obchoduje na úrovni 238,35 USD. Znamená to, že táto kryptomena prišla len o 50 percent svojho rastu z júlového minima, keď Ethereum klesol na 135,54 USD. Oproti minulému týždňu oslabil Ethereum o 20,6% a voči minulému mesiacu dokonca len o 11 percent.

Za masívnym výpredajom sa však v neposlednom rade skrývajú aj technické faktory. Prebiehajúca technická korekcia zvýši dôveru v rast Etherea a iných kryptomien. Korekcia je svojím spôsobom tzv. lakmusovým testom, keďže obchodníci, ktorí zmeškali tento vlak v minulosti, môžu doň nastúpiť teraz. Zvýšený dopyt by znamenal, že záujem o kryptomeny je reálny.

 

img

 

Skončila technická korekcia?

 

Prvým znamením, že technická korekcia skončila, by bol nárast hodnoty nad klesajúcu trendovú čiaru. Spoľahlivejším signálom by však bol nárast nad hodnotu 316,73 dolárov, čo bolo maximum tohto týždňa..

Ak sa na konci dňa bude Ethereum obchodovať pod úrovňou 266 dolárov, tak to potvrdí tendenciu k väčšiemu výpredaju tejto meny a ďalší masívny pokles cien až k 177 dolárom z konca júla. Ani to však nemusí byť konečná zastávka a Ethereum by mohlo klesnúť naozaj až k júlovému minimu na 136 dolárov. Výpredaj takýchto gigantických rozmerov sa však javí ako veľmi nepravdepodobný a bod zlomu pre Ethereum by mal prísť oveľa skôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona