Kórejský vojak v zálohe počas cvičenia zastrelil kolegu a troch zranil

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 15:50 • 2 min
Kórejský vojak v zálohe počas cvičenia zastrelil kolegu a troch zranil

SOUL - Juhokórejský vojak v zálohe v stredu počas povinného vojenského cvičenia v Soule zastrelil iného záložníka a ďalších troch zranil, následne spáchal samovraždu. Páchateľa, 24-ročného Čoua, už počas jeho vojenskej služby armádne zložky zaradili medzi vojakov, ktorí si vyžadujú špeciálnu pozornosť. Liečil sa tiež z depresie. Ministerstvo vnútra ani juhokórejská armáda zatiaľ správu nepotvrdili.

slovakia

left justify in out

Podobné incidenty sa odohrali v radoch juhokórejskej armády v posledných rokoch viackrát, čo vyvoláva určité obavy o mentálne zdravie vojakov. Vlani hodil juhokórejský vojak do kolegov granát a následne začal strieľať, pričom piatich vojakov zabil a ďalších siedmich zranil. Vyšetrovateľom neskôr povedal, že ho rozhnevala kresba, na ktorej ho kolegovia hanlivo zobrazili. Streľba v radoch záložných vojakov je však neobvyklá.

 

Vojenská služba je v Južnej Kórei povinná a trvá dva roky. Po jej absolvovaní sa muži na ďalších osem rokov stávajú záložnými vojakmi a musia sa raz ročne podrobiť povinnému vojenskému cvičeniu. Dôvodom brannej povinnosti je neustála hrozba zo strany Severnej Kórey. Podobné incidenty však vyvolávajú otázky ohľadom disciplíny a pripravenosti juhokórejskej armády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies