Kórejský premiér napriek tragédii potopeného trajektu ostane vo funkcii

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 08:37 • 2 min
Kórejský premiér napriek tragédii potopeného trajektu ostane vo funkcii

SOUL - Juhokórejský premiér Čong Hong-won, ktorý v apríli ponúkol svoju rezignáciu po potopení trajektu Sewol, zotrvá vo svojej funkcii.

slovakia

left justify in out

Oznámila to prezidentka Pak Kun-hje, pričom rozhodnutie označila za "bolestivé", informuje stanica BBC. Dvaja kandidáti, ktorých navrhla ako jeho náhradu, totiž vyvolali kontroverzie, v čoho dôsledku ich nominácie stiahla. Prezidentka už uskutočnila aj iné zmeny v kabinete a vymenila svojich tajomníkov. Vláda sa dostala pod paľbu kritiky pre tragédiu zo 16. apríla, pri ktorej zahynulo približne 300 ľudí. Kritici ju považujú zodpovednú za krízovú reakciu a záchranné práce, ktoré boli podľa mnohých neadekvátne a mohli zachrániť viac životov. Trajekt viezol 476 pasažierov, väčšinou školákov.

 

Trajekt Sewol sa 16. apríla na ceste z mesta Inčchon na ostrov Čedžu údajne pre prudký manéver prevrátil a následne potopil. Medzi obeťami je množstvo študentov, ktorí tvorili prevažnú časť osôb na palube a cestovali trajektom na výlet. Ich rodiny vyjadrili nespokojnosť s tempom záchranných prác, ktoré podľa úradov spomalilo zlé počasie a silné morské prúdy. Členovia posádky plavidla už čelia obvineniam z nedbanlivosti a neposkytnutia pomoci ľuďom na palube. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies