Kórejský olympijský víťaz Park Tae-hwan sa ospravedlnil za doping

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 12:01 • 2 min
Kórejský olympijský víťaz Park Tae-hwan sa ospravedlnil za doping

SOUL - Olympijský šampión v plávaní Kórejčan Park Tae-hwan sa v piatok ospravedlnil za dopingový prehrešok, po ktorom dostal 18-mesačný dištanc a je ohrozená aj jeho účasť na OH v Rio de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Park mal pozitívny nález na testosterón počas mimosúťažných testov v septembri. Plavec vysvetlil, že látku zobral neúmyselne a bola obsiahnutá v injekcii, ktorú mu dali v miestnej nemocnici. Lekár mu údajne povedal, že neobsahuje žiadne zakázané substancie.

 

Juhokórejský plavec ale prijal zodpovednosť za previnenie. "Keď som sa prvýkrát dozvedel výsledky testov, pomyslel som si, že niekde sa stala chyba. Potom som si ale uvedomil, že musím byť viac opatrný. Bez ohľadu na príčiny si myslím, že je mojou chybou, že veci dospeli k takémuto výsledku," citovala agentúra DPA slová Parka.

 

Trest mu vyprší 2. marca 2016. Medzinárodná plavecká federácia FINA zároveň anulovala všetky Parkove výsledky od 3. septembra, čo znamená, že musí vrátiť tri bronzové medaily z minuloročných Ázijských hier.

 

Dvadsaťpäťročný plavec získal na OH 2008 v Pekingu zlato na 400 metrov voľný spôsob a striebro v rovnakej disciplíne na 200-metrovej trati. Na OH 2012 v Londýne vybojoval na oboch tratiach striebro.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies