Kórejské siroty údajne pracujú v baniach a na farmách dobrovoľne

NETKY.SK • 30 Máj 2021, 16:18 • 2 min
Kórejské siroty údajne pracujú v baniach a na farmách dobrovoľne

KĽDR - Severokórejské štátne médiá tvrdia, že siroty sa dobrovoľne hlásia k práci v štátnych baniach a farmách. Je to naozaj tak?

slovakia

left justify in out

Kórejská ústredná spravodajská agentúra uviedla, že stovky detí „s múdrosťou a odvahou v najlepších rokoch svojej mladosti“ sa rozhodli vykonávať manuálnu prácu pre štátVek detí nie je upresnený, no zo zverejnených fotografíí v kórejských médiách a na sociálnej sieti možno dedukovať, že ide o deti v tínedžerskom veku.

 

Vážne obvinenia

Ochrancovia ľudských práv už dávno obviňujú Severnú Kóreu z nútených detských prác, no štát to popiera. Podľa KCNA sa približne 700 sirôt dobrovoľne prihlásilo do práce v továrňach, na farmách a v lesoch, pretože „chcú splatiť aspoň milióntinu lásky, ktorú im preukázala strana“.

 

img

 

Portál BBC už dávnejšie informoval, že v Kórei zneužívajú aj generácie juhokórejských vojnových zajatcov na otrockú prácu v uhoľných baniach, ktoré generujú finančné prostriedky pre režim a jeho zbrojný program.

 

Mohlo by vás zaujímať: Útok na Reinharda Heydricha s krycím názvom operácia Antropoid

 

img

Správa amerického ministerstva zahraničia z roku 2020 o dodržiavaní ľudských práv obvinila Severnú Kóreu z praktizovania „najhorších foriem detskej práce“.

Podľa spomenutého dokumentu predstavitelia režimu niekedy pošlú školákov do práce „na pomoc pri dokončovaní špeciálnych projektov, ako je napríklad odhŕňanie snehu na hlavných cestách alebo plnenie výrobných cieľov“.

Uvádza sa tiež aj to, že deti vo veku 16 alebo 17 rokov „zaradili do vojenských stavebných brigád pre mládež na 10 rokov“. Tie potom utrpeli „fyzické a psychické úrazy, podvýživu, vyčerpanie a rastové nedostatky v dôsledku požadovaných nútených prác“. Severná Kórea tieto obvinenia opakovane poprela.

 

Možné vysvetlenie

 

Kim Čong-un prijal drastické opatrenia a vlani v januári úplne uzatvoril hranice, aby zabránil šíreniu koronavírusu zo susednej Číny. Existujú správy, že niektoré základné dodávky sa konečne dostávajú do krajiny, ale určite to nestačí na to, aby sa ekonomika opäť rozhýbala. Jediným spôsobom, ako to urobiť, je zvýšiť produkciu a režim potrebuje nové zdroje voľnej pracovnej sily.

 

img

 

Pochválenie „múdrosti a odvahy“ týchto mladých „dobrovoľníkov“ ich má premeniť na vzory komunistickej strany. Sú zbožňovaní pre svoju obetavosť.

 

Zahraničné médiá a spravodajstvo označil za „nebezpečné jedy“. Vyzerá to tak, že vodca krajiny nechce, aby jeho ľudia vedeli, ako dobre sa môžu mať ostatní, hlavne ak posiela svojich mladých na nútené práce.

 

Určite si prečítajte: Našli sa pozostatky 215 detí v bývalej internátnej škole zriadenej na asimiláciu domorodých obyvateľov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies