Kórejské LNG terminály pri ostrove Jongpjon delostrelecký útok nezasiahol

NETKY.SK • 24 November 2010, 08:30 • 2 min
Kórejské LNG terminály pri ostrove Jongpjon delostrelecký útok nezasiahol

Kórejské LNG terminály pri ostrove Jongpjon delostrelecký útok nezasiahol - Priemysel Juhokórejské terminály na skvapalnený plyn (LNG), ktoré sa nachádzajú neďaleko dnes ostreľovaného ostrova Jonpjong, delostrelecká paľba severokórejskej armády nepoškodil

slovakia

left justify in out

Juhokórejské terminály na skvapalnený plyn (LNG), ktoré sa nachádzajú neďaleko dnes ostreľovaného ostrova Jonpjong, delostrelecká paľba severokórejskej armády nepoškodila. Oznámila to juhokórejská plynárenská spoločnosť Korea Gas Corporation (Kogas).
      V jednom z najväčších útokov na susednú krajinu od skončenia kórejskej vojny v roku 1953 podnikla dnes KĽDR delostrelecký útok na juhokórejský ostrov Jonpjong, ktorý leží asi 10 km od spornej námornej hranice pri západnom pobreží Kórejského polostrova. Juhokórejská armáda potom paľbu opätovala.  
      Zástupca Kogasu, najväčšieho dovozcu LNG na svete, uviedol, že ani jeden z terminálov incident neohrozil. Kogas prevádzkuje tri najväčšie juhokórejské terminály na skvapalnený zemný plyn a surovinu dováža najmä z Kataru, Malajzie, Ománu a Indonézie. Incident by nemal ovplyvniť ani dodávky suroviny, keďže ani jedna z lodí smerujúcich k terminálom neoznámila pre dnešný konflikt zmenu kurzu.
      Juhokórejská republika je po Japonsku druhým najväčším dovozcom skvapalneného zemného plynu na svete. Dovoz dosahuje najväčší objem od októbra do januára, keď sa dopyt po plyne zvyšuje.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies