Kórejské aerolínie rušia lety do kenskej metropoly Nairobi kôli ebole

NETKY.SK • 14 August 2014, 10:45 • 2 min
Kórejské aerolínie rušia lety do kenskej metropoly Nairobi kôli ebole

SOUL - V súvislosti s epidémiou krvácavej horúčky ebola v západnej Afrike zrušila kórejská letecká spoločnosť Korean Air Lines od 20. augusta všetky svoje lety do kenskej metropoly Nairobi.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters.
      

Lietadlá spoločnosti Korean Air lietajú na linke Inčchon - Nairobi a späť trikrát za týždeň. Aerolínie uviedli, že o obnovení letov rozhodnú, ak sa zmenia podmienky, a ďalej svoje rozhodnutie nekomentovali.  
      

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) označila v stredu východoafrickú Keňu za "vysoko rizikovú" krajinu, pokiaľ ide o možnosť rozšírenia eboly zo západnej Afriky. Nebezpečný vírus by sa mohol dostať do východnej Afriky cez letisko v Nairobi, na ktorom pristáva približne 70 letov zo západnej Afriky za týždeň.
      

Ebola od februára tohto roku pripravila v západnej Afrike o život už viac ako 1000 ľudí. Ochorenie bolo potvrdené alebo naň existuje podozrenie u vyše 1900 pacientov. Najviac postihnutými krajinami sú Guinea, Libéria a Sierra Leone a viacero prípadov zaznamenali už aj v Nigérii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies