Kórejská burza Bithumb opäť spustila registrácie nových používateľov

NETKY.SK • 29 August 2018, 14:45 • 2 min
Kórejská burza Bithumb opäť spustila registrácie nových používateľov

SOUL – Burza Bithumb, ktorá je jednou z najväčších v Južnej Kórei, by podľa miestnych správ mala vo štvrtok obnoviť zmluvu s Nonghyup Bank, čo jej umožní znova prijímať registrácie nových používateľov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kórejská tlačová agentúra Yonhap v stredu oznámila, že Bithumb a Nonghyup plánujú podpísať zmluvu 30. augusta, aby burza mohla priradiť virtuálne účty k reálnym obchodníkom s kryptomenami.

 

Ako sme už predtým informovali, burza Bithumb pozastavila nové registrácie 31. júla z dôvodu aktualizácie systémov. Správy v tom čase naznačili, že tento krok bol vynútený bankou, ktorá trvala na zmenách po hackerskom útoku na burzu, ku ktorému došlo v júni.

 

img

 

V súčasnosti môžu banky v Južnej Kórei pre kryptoburzy poskytovať službu ukladania aktív používateľov v ich mene. Každý virtuálny účet určený konkrétnemu používateľovi v rámci vkladového účtu burzy však musí byť spárovaný s overenou totožnosťou používateľa, aby banky mohli monitorovať tok finančných prostriedkov na účely boja proti praniu špinavých peňazí.

 

Podľa predpisov musia byť účty používateľov oddelené aj od firemných účtov, na ktoré sa napríklad ukladajú vlastné prevádzkové prostriedky burzy.

 

img

 

Po júlovom pozastavení nových registrácií klesol 24-hodinový obchodovaný objem burzy Bithumb 40% v priebehu troch dní, keď ešte 31.júla to bolo 350 miliónov dolárov a 3.augusta už len 200 mln USD.

 

Denný objem obchodovania však naďalej klesal a 23.augusta to bolo už len približne 71,7 miliónov dolárov. Podľa údajov CoinMarketCap je to aktuálne znova 344 miliónov USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies