Kórejčania chcú na úkor Rusov postúpiť do osemfinále

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 11:58 • 2 min
Kórejčania chcú na úkor Rusov postúpiť do osemfinále

CUIABÁ - V utorkovom stretnutí základnej H-skupiny proti Rusku na futbalových majstrovstvách sveta v Brazílii zažije tréner výberu Kórejskej republiky Hong Mjung-po veľký návrat na najvyššiu scénu. Ešte ako hráč totiž absolvoval štyri záverečné turnaje MS, posledný v domácom prostredí v roku 2002 a ázijské mužstvo skončilo na výbornom štvrtom mieste.

slovakia

left justify in out

O štyri roky neskôr síce pomáhal Dickovi Advocaatovi počas MS 2006, ale ako hlavný tréner sa na svetový šampionát vrátil až teraz. Väčšina jeho súčasných zverencov pred dvanástimi rokmi len snívala o kariére profesionálneho futbalistu a účasť na MS 2014 pod taktovkou 45-ročného kormidelníka je pre nich veľká výzva. "Všetci si dobre pamätáme predchádzajúci šampionát, na ktorom sme si vybojovali postup zo základnej skupiny. V Brazílii to chceme minimálne zopakovať a prvou prekážkou je výber Ruska. Nebudeme to mať jednoduché, každý duel bude veľmi náročný," povedal stredopoliar Ki Sung-jung, ktorý pôsobí vo waleskom klube Swansea City účinkujúcom v anglickej Premier League. Podľa papierových predpokladom by práve výbery Kórejskej republiky a Ruska mali bojovať o druhé postupové miesto z H-skupiny, najväčším favoritom na prienik do osemfinále je Belgicko.

 

Zaujímavosťou je, že tím Ruska sa naposledy predstavil na MS v roku 2002, ktoré sa konali v Kórejskej republike a Japonsku. Druhú "pikošku" predstavuje skutočnosť, že obaja utorkoví súperi si naposledy zmerali sily v novembri 2013, iba 17 dní pred žrebom základných skupín aktuálneho šampionátu. Pod vedením trénera Fabia Capella sa Rusi predstavia na prvom veľkom turnaji, skúsený taliansky odborník prevzal "zbornú" v júli 2012 po kontinentálnom šampionáte. Capello na MS 2010 neuspel s výberom Anglicka, ktoré v JAR skončilo v osemfinále na štíte Nemecka. A turnaj v Brazílii môže byť preňho náplasťou na spomenutý anglický "výbuch". Škrt cez rozpočet mu urobilo zranenie Romana Širokova - kapitána a hlavného piliera stredu poľa. Podľa Capella je brazílsky šampionát pre Rusko veľkou skúškou pred nasledujúcim turnajom, ktorý by mala v roku 2018 hostiť práve najrozľahlejšia krajina planéty. Príliš skoré vyradenie bude pre celé Rusko aj Fabia Capella sklamaním. "Skúsenosti zo zápasov na majstrovstvách sveta sú pre hráčov neoceniteľné. Rovnako aj tréneri sa nikde inde nezlepšia tak ako na svetovom šampionáte. Bol som s Anglickom na MS 2010, no teraz mám na starosti iný tím s úplne odlišnou mentalitou," poznamenal taliansky kormidelník, ktorý do Brazílie nominoval iba hráčov z najvyššej ruskej súťaže. "V minulosti sa mi veľmi páčila hra futbalistov Kórejskej republiky. Na ihrisku sú veľmi disciplinovaní, bojujú od začiatku do konca. Myslím si, že hrať proti takému súperovi je náročné. Majú vzrastom nižších, no veľmi rýchlych futbalistov," poznamenal stredopoliar Zenitu Petrohrad Viktor Fajzulin. 

 

Duel medzi Ruskom a Kórejskou republikou má úvodný výkop o 24.00 h SELČ v noci z utorka na stredu na štadióne Arena Pantanal v meste Cuiabá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies