Kórejčan Chung zvažuje kandidatúru na post prezidenta FIFA

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 09:47 • 2 min
Kórejčan Chung zvažuje kandidatúru na post prezidenta FIFA

SOUL - Bývalý viceprezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Chung Mong-joon v utorok vyhlásil, že uvažuje o kandidatúre na post prezidenta FIFA. Voľby nového šéfa svetového futbalu sa uskutočnia 26. februára 2016 v Zürichu.

slovakia

left justify in out

Mimoriadny volebný kongres sa bude konať za účasti funkcionárov všetkých 209 členských asociácií. Ako najhorúcejší kandidát na uvoľnené miesto po Seppovi Blatterovi sa ukazuje Michel Platini. Ak sa súčasný šéf Európskej futbalovej únie (UEFA) rozhodne kandidovať, podľa agentúry Reuters má už teraz podporu štyroch zo šiestich kontinentálnych konfederácií.

 

Do boja o prezidentské kreslo sa pravdepodobne zapojí aj Chung Mong-joon, dlhoročný Blatterov kritik v utorok pre agentúru AP uviedol, že neeurópsky líder by priniesol svieži vietor do FIFA. Juhokórejský funkcionár kritizoval FIFA za to, že dovolila Blatterovi zostať prezidentom ďalších sedem mesiacov napriek početným hlasom, aby z postu okamžite odstúpil. "Blatter si robí vo FIFA 40 rokov, čo sa mu zachce. Už od čias, keď zastával funkciu generálneho sekretára. Nechať ho viesť FIFA a podpísať reformné plány pred februárovými voľbami je komédiou," vyhlásil Chung.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona