Kórea využije elektronické náramky na monitorovanie ľudí porušujúcich izoláciu

NETKY.SK • 11 Apríl 2020, 09:32 • 2 min
Kórea využije elektronické náramky na monitorovanie ľudí porušujúcich izoláciu

SOUL - Južná Kórea v sobotu oznámila, že bude používať elektronické náramky na monitorovanie ľudí, ktorí porušujú pravidlá v oblasti domácej izolácie, informovala agentúra Jonhap. Cieľom opatrenia je lepšie kontrolovať šírenie nákazy koronavírusu SARS-CoV-2.

slovakia

left justify in out

"Vláda sa po dlhom zvažovaní rozhodla dať elektronické náramky ľuďom, ktorí porušujú pravidlá v oblasti samoizolácie, ako napríklad vychádzanie z domu bez upozornenia alebo nereagovanie na telefonáty," povedal juhokórejský premiér Čung Sje-gjun a dodal, že vláda si vypočula expertov na karanténne opatrenia a zhromaždila názory z rôznych komunít.

 

Na základe prieskumu uskutočnenom na vzorke 1000 dospelých osôb v celej krajiny myšlienku použitia náramkov podporilo až 80,2 percenta obyvateľov. Prieskum iniciovalo ministerstvo kultúry, športu a cestovného ruchu.

 

Niektorí obyvatelia však upozornili, že takéto opatrenie môže byť predmetom možného porušenia ľudských práv.

 

 

Náramky budú osoby v domácej izolácii kontrolovať prostredníctvom ich mobilných telefónov. Vláda prevádzkuje aplikáciu pre mobilné telefóny na monitorovanie takýchto osôb.

 

V samoizolácii bolo v krajine vo štvrtok viac ako 54.000 ľudí. Úrady zatiaľ zaznamenali viac ako 160 osôb, ktoré tieto opatrenia porušili.

 

Kórejské centrum pre kontrolu chorôb (KCDC) v sobotu oznámilo 30 nových prípadov nákazy koronavírusom, čím sa celkový počet infikovaných v krajine zvýšil na 10.480. Počet úmrtí dosiahol 211 po tom, ako ochoreniu podľahli ďalšie tri osoby. Z ochorenia sa zatiaľ vyliečilo 7243 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies