Kórea spochybňuje oprávnenosť členstva KĽDR v OSN

NETKY.SK • 23 September 2016, 09:29 • 2 min
Kórea spochybňuje oprávnenosť členstva KĽDR v OSN

NEW YORK - Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) zlyhala ako štát, pretože sa fanaticky a bezohľadne usiluje získať jadrové zbrane a balistické rakety.

slovakia

left justify in out

Na 71. zasadnutí Valného zhromaždenia OSN to vo štvrtok podľa agentúry AP uviedol juhokórejský minister zahraničných vecí Jun Pjong-se.

 

Podľa juhokórejského ministra je zároveň nutné prehodnotiť oprávnenosť členstva KĽDR v Organizácii Spojených národov.

 

"Som presvedčený, že je najvyšší čas vážne prehodnotiť, či možno KĽDR pokladať za mierumilovného člena OSN, čo mnohé krajiny už spochybňujú," uviedol Jun Pjong-se.

 

Severná Kórea uskutočnila 9. septembra piatu a doposiaľ najsilnejšiu jadrovú skúšku, ktorú označuje za úspešné odpálenie jadrovej hlavice, čo podľa Pchjongjangu dokazuje schopnosť KĽDR vyrábať "štandardizované" jadrové zbrane použiteľné ako hlavice balistických rakiet.

 

Bezpečnostná rada OSN tento krok Severnej Kórey odsúdila a v súčasnosti uvažuje o uvalení prísnejších sankcií na Pchjongjang.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona