Kórea si nedá pokoj! Odpálila ďalšiu neidentifikovanú strelu

NETKY.SK • 14 Január 2022, 08:05 • 2 min
Kórea si nedá pokoj! Odpálila ďalšiu neidentifikovanú strelu

SOUL - Juhokórejská armáda oznámila, že Severná Kórea odpálila v piatok ďalšiu neidentifikovanú strelu smerom na východ.

slovakia

left justify in out

Ide pravdepodobne o tretiu raketovú skúšku zo strany KĽDR za posledný týždeň. Odpálenie strely oznámil zbor náčelníkov generálnych štábov juhokórejskej armády s tým, že doposiaľ nebolo jasné, či išlo o nový test balistickej rakety. Zatiaľ nie je známe, do akej diaľky bola strela odpálená.

 

img

 

Japonská pobrežná stráž uviedla, že zaznamenala "odpálenie niečoho, čo sa javí ako balistická raketa alebo rakety zo Severnej Kórey". Hovorca pobrežnej stráže agentúre AFP povedal, že sa stále analyzuje, kam dopadla a či išlo o jeden alebo viacero objektov.

 

img

 

V pondelok Severná Kórea úspešne otestovala nadzvukovú strelu. Išlo už o druhé vypálenie takejto strely za menej než týždeň, k prvému došlo 5. januára.

 

img

 

V reakcii na to administratíva amerického prezidenta Joe Bidena uvalila v stredu sankcie na piatich severokórejských predstaviteľov. Severná Kórea v piatok varovala, že v reakcii na sankcie uvalené Spojenými štátmi v súvislosti s nedávnym odpálením rakiet bude nútená prijať rozhodné odvetné opatrenia.

 

Prečítajte si: USA po novom raketovom teste uvalili sankcie na predstaviteľov Severnej Kórey

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies