Kórea pripravila olympijskú sťažnosť kvôli Ju-Na Kim

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 10:03 • 2 min
Kórea pripravila olympijskú sťažnosť kvôli Ju-Na Kim

SOUL - Juhokórejskí športoví predstavitelia pripravili pre Medzinárodnú korčuliarsku úniu (ISU) oficiálnu sťažnosť kvôli nekorektnému rozhodovaniu v ženskej krasokorčuliarskej súťaži na zimnej olympiáde v Soči.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho kórejských predstaviteľov olympijská porota "okradla" favorizovanú Ju-Na Kim o zlatú medailu.
      

Kórejská reprezentantka prišla do Soči ako obhajkyňa olympijského zlata z Vancouveru, no napriek skvelej voľnej jazde jej titul ušiel. Rozhodcovia šokujúco uprednostnili domácu Adelinu Sotnikovovú, pritom ruská tínedžerka bola jedinou z top tria, ktorá sa dopustila zreteľnej chyby. Napriek tomu si vylepšila osobné maximum o vyše 18 bodov a jej známka 149,95 bola iba o 0,11 bodu horšia ako platný svetový rekord Kórejčanky.
      

Predstavitelia Juhokórejského olympijského výboru (KOC) a Juhokórejskej krasokorčuliarskej únie pošlú svoju sťažnosť na disciplinárnu komisiu ISU, od ktorej žiadajú, aby prešetrili spomínané olympijské verdikty v súťaži krasokorčuliarok. Funkcionári olympijského výboru a Juhokórejskej uviedli, že disponujú potrebnými dokumentmi a materiálmi.
      

Viacerí experti sa zhodli, že víťazstvo si v spomínanej olympijskej súťaži zaslúžila Kim. Vyše 1,5 milióna fanúšikov kórejskej krasokorčuliarky podpísalo petíciu, v ktorej vyjadrili svoj nesúhlas s výsledkami ženského finále. Mnohí upozorňovali na fakt, že ruská rozhodkyňa Alla Šechovcovová je manželka generálneho riaditeľa Ruskej krasokorčuliarskej federácie. Ďalší arbiter si odpykal ročnú suspendáciu po tom, čo sa snažil ovplyvniť súťaž na ZOH 1998 v Nagane.
      

Obhajcovia Sotnikovovej argumentovali, že ruská reprezentantka predviedla o jeden trojitý skok viac ako jej kórejská súperka. KOC a Kórejská krasokorčuliarska únia vo vyhlásení uviedli, že budú požadovať prešetrenie zloženia deväťčlennej rozhodcovskej poroty na ZOH.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies