Kórea: Špionážne lietadlo s dvoma pilotmi sa zrútilo počas summitu G20

NETKY.SK • 12 November 2010, 13:13 • 2 min
Kórea: Špionážne lietadlo s dvoma pilotmi sa zrútilo počas summitu G20

Kórea: Špionážne lietadlo s dvoma pilotmi sa zrútilo počas summitu G20

slovakia

left justify in out

img

Haváriu juhokórejského špionážneho lietadla pravdepodobne neprežil ani jeden z dvoch pilotov. Lietadlo narazilo dnes do hory Čondžu, približne 210 kilometrov od Soulu, kde sa koná summit skupiny G20. Informoval o tom predstaviteľ juhokórejského letectva.
      Na mieste nehody sa našli dve mŕtve telá, s najväčšou pravdepodobnosťou ide o oboch pilotov. Stroj typu RF-4C sa z neznámych príčin zrútil počas rutinného cvičného letu asi 40 minút po štarte zo základne Suwon.
      Juhokórejská armáda zaznamenala v priebehu summitu G20 už druhý podobný incident. Vo štvrtok sa pri južnom ostrove Čedžu potopila vojenská loď sa po zrážke s väčším rybárskym plavidlom. Loď juhokórejského námorníctva bola na bežnej hliadkovacej plavbe.
      Nič nenasvedčuje tomu, že by za haváriou lietadla alebo potopením lode mohla stáť susedná Severná Kórea.
      V súvislosti s dvojdňovým summitom G20 za účasti popredných svetových lídrov, ktorý sa dnes končí v Soule, prijala Južná Kórea mimoriadne bezpečnostné opatrenia. Úrady sa obávali nielen násilných antiglobalizačných protestov, ale aj možnej provokácie zo strany komunistickej KĽDR.
      Do stavu vysokej pohotovosti boli uvedené bezpečnostné sily a armáda, pripravené sú protilietadlové strely, posilnili sa kontroly na letiskách a monitorovanie námorných a leteckých trás.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies