Kórea: Medvedev má obavy zo severokórejských jadrových zbraní

NETKY.SK • 10 November 2010, 13:21 • 2 min
Kórea: Medvedev má obavy zo severokórejských jadrových zbraní

Kórea Medvedev má obavy zo severokórejských jadrových zbraní - Politika Ruský prezident Dmitrij Medvedev vyjadril obavy zo severokórejského programu jadrových zbraní, informovali dnes juhokórejské noviny JoongAng Ilbo v čase, kedy Medvedev pricestoval do

slovakia

left justify in out

Ruský prezident Dmitrij Medvedev vyjadril obavy zo severokórejského programu jadrových zbraní, informovali dnes juhokórejské noviny JoongAng Ilbo v čase, kedy Medvedev pricestoval do Soulu na summit skupiny G20.
      "Jadrová ambícia Severnej Kórey vytvára politické a vojenské napätie v severovýchodnej Ázii a východnom regióne Ruska, v dôsledku čoho sa, prirodzene, cítime nesvoji," citovali noviny z rozhovoru s Medvedevom.
      Poznamenal tiež, že miesto, kde Severná Kórea robí jadrové skúšky, sa nachádza iba 100 kilometrov od územia Ruska.
      Severná Kórea uskutočnila dva jadrové testy v rokoch 2006 a 2009, za čo si vždy vyslúžila medzinárodné sankcie.
      Tesne pred druhým testom Severná Kórea opustila šesťstranné rokovania o svojom odzbrojení, ktoré mali za cieľ ukončiť jej jadrový program. Nedávno však komunistická krajina vyjadrila ochotu vrátiť sa k rokovaniu, na ktorom sa zúčastňujú oba kórejské štáty, USA, Čína, Rusko a Japonsko.
      Soul a Washington sa vyjadrili, že Pchjongjang musí najskôr urobiť konkrétne kroky, aby preukázal svoju úprimnosť.
      Medvedev potvrdil záväzok Ruska riešiť ukončenie severokórejského jadrového programu diplomatickou cestou, poznamenali noviny.
      Očakáva sa, že ruský prezident dnes bude hovoriť o jadrovej hrozbe a ďalších regionálnych a finančných problémoch s juhokórejským prezidentom I Mjong-bakom. Stretne sa s ním dnes pred dvojdňovým summitom G20, na ktorý do Soulu pricestuje aj americký prezident Barack Obama.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies