Kórea a USA začali spoločné vojenské cvičenie

NETKY.SK • 19 August 2013, 09:16 • 2 min
Kórea a USA začali spoločné vojenské cvičenie

SOUL - Ozbrojené sily Južnej Kórey a Spojených štátov začali dnes každoročné spoločné vojenské cvičenie Ulchi-Freedom Guardian; Severná Kórea ich pravidelne označuje za generálnu skúšku na inváziu. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tohtoročné manévre, ktoré sú najväčším vojenským cvičením zameraným na digitálne velenie a implementáciu na svete, sa konajú v čase, keď viaceré príznaky naznačujú pokles napätia na Kórejskom polostrove.

Obe Kórey minulý týždeň oznámili, že opätovne otvoria priemyselnú zónu Kesong, ktorú prevádzkujú spoločne. Len krátko predtým Soul signalizoval ochotu nechať park definitívne uzavretý. Pchjongjang v nedeľu prijal ponuku Soulu na otvorenie rozhovorov o opätovnom zjednotení rodín rozdelených počas vojny.

Americká armáda oznámila, že vojenské cvičenie potrvá do 30. augusta. Severná Kórea svoje vyhlásenie dosiaľ nezverejnila. Počas predošlého spoločného vojenského cvičenia, ktoré USA a Južná Kórea organizovali v prvej polovici roka, sa vyhrážala jadrovou vojnou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies