Kórea a Spojené štáty začali rozsiahle spoločné námorné cvičenie

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 10:29 • 2 min
Kórea a Spojené štáty začali rozsiahle spoločné námorné cvičenie

SOUL - Kórea a Spojené štáty spustili dnes rozsiahle spoločné námorné cvičenie zamerané na zvýšenie schopnosti spolupráce vo vyloďovacích operáciách medzi týmito spojeneckými silami. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na juhokórejské vojnové námorníctvo.

slovakia

left justify in out

Päťdňové manévre sa konajú v blízkosti prístavného mesta Pchohang v južnej časti Kórei a sú súčasťou každoročného cvičenia vyloďovania, známeho ako Sangjong. Zúčastňuje sa ich 7600 námorníkov z oboch krajín, 30 námorných plavidiel, 80 lietadiel a 40 obrnených vozidiel.

 

Medzi nimi sú aj tri vrtuľníkové výsadkové lode amerického vojnového námorníctva - Bonhomme Richard (LHD-6), Green Bay (LPD-20) a Ashland (LSD-48). Vojaci budú nacvičovať námorný prieskum, infiltračnú taktiku a streľbu.

 

Manévre Sangjong sú súčasťou prebiehajúcich každoročných americko-kórejských vojenských cvičení Foal Eagle, ktoré sa majú ukončiť 24. apríla. Celkovo sa na nich zúčastňuje 200.000 kórejských a 3700 amerických vojakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies