Korčok: Slovensko má jasnú predstavu o viacrýchlostnej Európe

NETKY.SK • 30 Máj 2017, 16:31 • 2 min
Korčok: Slovensko má jasnú predstavu o viacrýchlostnej Európe

BRATISLAVA - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ivan Korčok sa dnes v poľskom meste Sopot zúčastnil na v poradí piatom stretnutí 12 ministrov zahraničných vecí krajín V4, Severskej rady a pobaltských štátov (V4+NB8). Zasadnutie viedol v mene poľského predsedníctva vo V4 minister zahraničných vecí Witold Waszczykowski a jeho nórsky partner Břrge Brende ako koordinátor skupiny severských a baltických štátov NB8.

slovakia

left justify in out

Ivan Korčok v rámci diskusie o bezpečnostnej politike zdôraznil dôležitosť správnej interpretácie výsledkov vrcholnej schôdzky krajín NATO, ktorá sa uskutočnila 25. mája v Bruseli:

 

"Na stretnutí boli prijaté rozhodnutia, ktoré netreba bagatelizovať. Ide o boj proti terorizmu a dôraz na dostatočné financovanie výdavkov na obranu. K týmto cieľom sa Slovensko jednoznačne hlási konkrétnymi záväzkami."

 

V súvislosti so silnými odkazmi americkej administratívy by sme podľa I. Korčoka mali byť zároveň opatrní vo svojich vyjadreniach, aby sme sa my, Európania, sami nenechali vtiahnuť do spochybňovania transatlantickej väzby.

 

Aktuálne najdôležitejšiu tému súčasného obdobia týkajúcu sa budúcnosti EÚ otvoril štátny tajomník I. Korčok slovami: "Slovensko je aktívne v debate o viacrýchlostnej Európe. Sme súčasťou eurozóny, ktorej dokončenie nemá alternatívu. To však neznamená, že dávame bianco šek na všetky návrhy, ktoré sme v poslednej dobe počuli. Zároveň sme skeptickí, pokiaľ by sa viacrýchlostná Európa mala realizovať na vybraných oblastiach vnútorného trhu. Budeme vehementne proti úvahám o viacrýchlostnej Európe mimo existujúceho zmluvného rámca EÚ, ktorá by bola tvorená len vybranou uzatvorenou skupinou členských štátov."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies