Korčok sa stretol s Kulhánekom. Ide o prvú zahraničnú cestu českého šéfa rezortu diplomacie, ktorá smerovala na Slovensko

NETKY.SK • 28 Apríl 2021, 14:55 • 2 min
Korčok sa stretol s Kulhánekom.  Ide o prvú zahraničnú cestu českého šéfa rezortu diplomacie, ktorá smerovala na Slovensko

Ivan Korčok dnes v Bratislave s novým ministrom zahraničných vecí Českej republiky Jakubom Kulhánekom. Išlo o prvú zahraničnú cestu českého šéfa rezortu diplomacie, ktorá smerovala na Slovensko.

slovakia

left justify in out

Ministri v rozhovoroch poukázali  na pokračujúcu dôležitú úlohu regionálnej spolupráce a vyzdvihli nedávne spoločné vyhlásenie ministrov zahraničných vecí V4, ako aj nedávny mimoriadny samit V4, na ktorom bola tiež vyjadrená jednoznačná podpora Českej republike.

 

„Česká republika je nám z našich susedov najbližšia, je zároveň partnerom a spojencom. Teší ma, že prvá cesta ministra zahraničných vecí Jakuba Kulháneka viedla do Bratislavy. Okrem bilaterálnych vzťahov sme diskutovali aj o aktuálnych európskych a zahraničnopolitických témach," uviedol šéf rezortu obrany.

 

img

 

"Nevyhli sme sa ani otázkam bezpečnosti a spoločného vnímania bezpečnostných výziev. V tejto súvislosti som svojmu rezortnému partnerovi opätovne tlmočil podporu a solidaritu v nadväznosti na zistenia vyšetrovania incidentu vo Vrběticach,“ dodal Korčok. 

 

Mohlo by ťa zaujímať: Vláda dnes dodatočne schválila služobné cesty ministra financií do Ruska a Maďarska

 

Ministri sa venovali aj najaktuálnejším európskym témam - najmä Fondu obnovy, a tiež Konferencii o budúcnosti Európy.

 

img

 

„Plán obnovy a odolnosti nám dáva šancu na obnovu a zotavenie sa z krízy, ale je to tiež obrovská príležitosť na uskutočnenie reforiem a investícií zlepšujúcich náš život,“ uviedol šéf slovenskej diplomacie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona