Korčok podpísal s Maltou dohodu o zastupovaní v pracovných skupinách

NETKY.SK • 28 Máj 2016, 10:18 • 2 min
Korčok podpísal s Maltou dohodu o zastupovaní v pracovných skupinách

BRUSEL – Splnomocnenec vlády SR pre predsedníctvo Slovenska v Rade EÚ (SK PRES) Ivan Korčok v Bruseli podpísal s Maltou dohodu o zastupovaní sa v predsedaní v expertných skupinách.

slovakia

left justify in out

Malta je s nami a s Holandskom v predsedníckom triu, predsedníctvo po nás preberie 1. januára 2017. „Ide o bežný postup medzi krajinami, ktoré si môžu medzi sebou vymeniť predsedanie jednotlivých pracovných skupín v tých oblastiach, kde napríklad krajina nemá dostatočnú expertízu,“ objasnil Korčok.


„My preberieme za Malťanov predsedníctvo v pracovných skupinách, ktoré sa týkajú otázok nukleárnej bezpečnosti, atómových otázok a lesného hospodárstva. Malťania budú za nás predsedať otázke rybolovu, ktorý predstavuje mimoriadne citlivú oblasť pre mnohé členské krajiny, ale Slovensko veľkú expertízu v tejto otázke nemá,“ doplnil Korčok. Rovnako nás Malta zastúpi v otázkach morskej politiky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies