Korčok: Komunikácia podnikateľského sektora a predstaviteľov Európskej únie je kľúčová

NETKY.SK • 13 Október 2016, 18:34 • 2 min
Korčok: Komunikácia podnikateľského sektora a predstaviteľov Európskej únie je kľúčová

BRATISLAVA/BRUSEL – „Viac ako kedykoľvek predtým potrebujeme kritickú diskusiu medzi tými, ktorí prijímajú rozhodnutia v Európskej únii a tými, ktorí sú týmito rozhodnutiami ovplyvnení,“ povedal štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a splnomocnenec vlády SR pre predsedníctvo SR v Rade EÚ Ivan Korčok na záver zasadnutia Európskeho parlamentu podnikov.

slovakia

left justify in out

Európsky parlament podnikov spojil na jednom mieste viac ako 700 reprezentantov priemyslu a podnikateľskej sféry z celej Európy s predstaviteľmi hlavných inštitúcií Európskej únie.

 

Európsku komisiu zastupoval podpredseda Európskej komisie zodpovedný za rast, zamestnanosť, investície a konkurencieschopnosť Jyrki Katainen. Európsky parlament bol reprezentovaný jeho podpredsedom Antoniom Tajanim a členské štáty EÚ zastupoval splnomocnenec vlády SR Korčok.

 

„Slovenské predsedníctvo plne podporuje priaznivé podnikateľské prostredie, ekonomický rast a vytváranie nových pracovných miest,“ zdôraznil štátny tajomník rezortu diplomacie Korčok. Slovenské predsedníctvo v Rade Európskej únie má v rámci svojho ekonomického programu tri priority: rozšírenie investičného potenciálu Európskeho fondu pre strategické investície (EFSI), dobudovanie Únie kapitálových trhov a dohoda na rozpočte Európskej únie na rok 2017.

 

Na podnikateľské prostredie Európskej únie budú mať rovnako dôležitý vplyv aj obchodné dohody, ktoré budú v najbližšom čase podpísané medzi Európskou úniou a tretími krajinami. „Sme pripravení zohrať konštruktívnu úlohu pri dosahovaní spoločnej pozície členských krajín EÚ o Transatlantickom obchodnom a investičnom partnerstve medzi EÚ a USA,“ povedal splnomocnenec vlády SR Korčok. Štátny tajomník Korčok v tejto súvislosti poukázal, že rokovania o TTIP sú tiež poučením pre EÚ, ktorá nie vždy dokázala efektívne komunikovať ciele a výhody tejto dohody. „Na druhej strane sme svedkami aj pozitívnych správ, kedy napríklad obchodná dohoda medzi EÚ a Kanadou má byť podpísaná do konca tohto mesiaca,“ zdôraznil splnomocnenec vlády SR Korčok.

 

Štátny tajomník Korčok taktiež v predvečer (12. október) zasadnutia Európskeho parlamentu podnikov vystúpil na slávnostnej večeri, ktorú organizovalo slovenské predsedníctvo v Rade Európskej únie a popredná mimovládna organizácia Friends of Europe pri príležitosti konferencie "The State of Europe 2016: Disruption, Disorder and Division; Decision Time for Europe". Táto konferencia vytvorila priestor pre diskusiu o budúcom smerovaní Európskej únie v kontexte výsledkov britského referenda.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies