Korčok diskutoval s veľvyslancom Brazílie o vzájomnej spolupráci a aktuálnych európskych témach

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 14:30 • 2 min
Korčok diskutoval s veľvyslancom Brazílie o vzájomnej spolupráci a aktuálnych európskych témach

BRATISLAVA - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok prijal dnes (30. marca 2017) na nástupnej návšteve dezignovaného veľvyslanca Brazílskej federatívnej republiky v Slovenskej republike Luísa Antonia Balduína Carneira. Veľvyslanec L. A. Balduín Carnier zablahoželal SR k úspešnému predsedníctvu v Rade Európskej únie, ktoré prinieslo viditeľné a konkrétne výsledky.

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník I. Korčok potvrdil, že sa Európska únia nachádza v historickom momente vzhľadom na ohlásený odchod Veľkej Británie z EÚ. Vyjadril presvedčenie, že novovzniknuté partnerstvo medzi EÚ a Spojeného kráľovstva bude aj napriek predpokladaným ťažkým rokovaniam pragmatické a vybudované na pevnom a stabilnom základe. Slovenská republika sa pritom bude usilovať o vyrokovanie čo najlepších podmienok pre občanov SR žijúcich v Spojenom kráľovstve.

 

Partneri potvrdili dobré slovensko-brazílske vzťahy, pričom ďalší potenciál vidia predovšetkým v rozvoji obchodných vzťahov. Spoločnosť Embraco Slovakia je druhým najväčším zamestnávateľom na východe Slovenska.

 

Veľvyslanec ubezpečil štátneho tajomníka I. Korčoka, že brazílske orgány aj naďalej dôkladne prešetrujú kauzu pokazeného brazílskeho mäsa a Brazília prijíma všetky opatrenia na zabránenie vývozu takýchto produktov. Fotografie na stiahnutie budú dostupné na webe MZVaEZ SR.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies