Korčok: Čas do konca predsedníctva chceme využiť na maximalizáciu konkrétnych výsledkov

NETKY.SK • 9 November 2016, 16:48 • 2 min
Korčok: Čas do konca predsedníctva chceme využiť na maximalizáciu konkrétnych výsledkov

BRUSEL/BRATISLAVA – V záverečnej fáze slovenského predsedníctva sa štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a splnomocnenec vlády SR pre predsedníctvo SR v Rade EÚ Ivan Korčok stretol s predsedom Európskeho parlamentu Martinom Schulzom.

slovakia

left justify in out

„Naším cieľom je využiť zostávajúci čas na uzatvorenie čo možno najväčšieho počtu legislatívnych návrhov,“ skonštatoval v úvode stretnutia štátny tajomník I. Korčok. Zároveň dodal: „Pre úspešné zavŕšenie legislatívneho procesu pri jednotlivých návrhoch pritom potrebujeme pragmatickú spoluprácu všetkých inštitúcií.“

 

Hoci slovenské predsedníctvo uzavrelo politické predsednícke podujatia konajúce sa v Bratislave, na naplnení vytýčených priorít sa naďalej intenzívne pracuje na pôde inštitúcií v Bruseli.

Štátny tajomník I. Korčok sa v rozhovore s M. Schulzom dotkol konkrétnych legislatívnych návrhov, kde predsedníctvo osobitne počíta s konštruktívnou a včasnou spoluprácou Európskeho parlamentu (EP). Ide o prioritné oblasti digitálneho trhu a energetickej únie a v rámci nich napríklad o efektívne zrušenie poplatkov za roaming či medzinárodné dohody v oblasti energetiky.

 

Predmetom diskusie bola aj výmena názorov o možnom postupe pri strednodobej revízii Viacročného finančného rámca (VFR) na r. 2014-2020. Cieľom momentálne prebiehajúcich diskusií o VFR je alokovanie prostriedkov na zvládanie mimoriadnych situácií, ktorým Európska únia čelí v poslednom období, ako je napríklad zvládanie migrácie či posilňovanie vnútornej bezpečnosti únie.

 

Dôležitou témou boli aj priority pre prácu európskych inštitúcií na budúci rok, ktoré sú definované v tzv. Spoločnom vyhlásení troch inštitúcií.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona