Korben Dallas vyrazia na jarné turné

NETKY.SK • 2 Február 2016, 15:05 • 2 min
Korben Dallas vyrazia na jarné turné

BRATISLAVA - Slovenská kapela Korben Dallas vyrazí 6. februára na jarné turné.

slovakia

left justify in out

Formácia sa do 23. apríla predvedie v dvanástich slovenských a dvoch českých mestách, a to konkrétne v Púchove, Novom Meste nad Váhom, Zvolene, Trnave, Ružomberku, Martine, Nitre, Trenčíne, Bratislave, Brezne, Lučenci, Vrábľoch, Brne a napokon v Prahe, kde odohrá dva koncerty.


Bratislavské trio nedávno absolvovalo spoločné česko-slovenské turné so skupinou Zrní, no na Slovensku sa zastavilo len v piatich väčších mestách. Preto sa kapela rozhodla pridať ďalšie koncerty v mestách, kde sa už dlhší čas nepredstavili. "V novom roku sa chystáme najmä do tých miest, ktoré sme na jeseň nestihli zaradiť do nášho programu," povedal Lukáš Fila.


Príjemným prekvapením budú koncerty, na ktorých sa ku kapele pripojí aj občasný spoluhráč Ľubo Petruška. "Tešíme sa na toto turné aj preto, lebo na niektorých miestach s nami bude po dlhšom čase hrať aj náš štvrtý člen Ľubo Petruška. Vo štvorici je to na pódiu super," prezradil Ozo Guttler.
Osobitné miesto v rámci turné budú mať tie vystúpenia, na ktorých sa okrem Korben Dallas predstavia aj zaujímaví hostia. V sobotu 2. apríla sa v trenčianskom Piano Clube tejto úlohy zhostí hudobníčka Katarzia, vo štvrtok 7. apríla v bratislavskom Ateliéri Babylon zas česko-slovenské duo Monikino Kino. Česká dvojica Kieslowski bude 21. apríla špeciálnym hosťom v klube Fléda v Brne. Turné uzavrú dva koncerty v pražskom Jazz Docku.
Vstupenky na koncerty v Bratislave, Trenčíne a Zvolene je možné zakúpiť prostredníctvom internetu, pričom lístky na zvyšné vystúpenia sa dajú získať v jednotlivých kluboch.


Skupina Korben Dallas vznikla v roku 2010. Ich prvý album Pekné cesty (2011), ktorý vznikol ako záznam koncertu, nominovali na Radio_Head Award v kategórii Album roka - cena kritikov. Juraj Benetin (spev, gitara), Ozo Guttler (bicie) a Lukáš Fila (basgitara) si počas predvlaňajšieho udeľovania Radio_Head Awards prevzali tri sošky, a to v kategóriách - Koncertná kapela/interpret roka, Album roka (Karnevalová vrana, 2013) a Singel roka (Otec). Na konte majú tiež štúdiovky Banská Bystrica (2014), z ktorej pochádza dueto s Janou Kirschner Spolu, a Kam ideme (2015).

Termíny koncertov v rámci jarného turné kapely Korben Dallas:
6. februára - Púchov, Queen's Pub
25. februára - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
4. marca - Zvolen - Dom kultúry ŽSR
15. marca - Trnava, ArtKlub
18. marca - Ružomberok, Čajovňa Relax
19. marca - Martin, Kozel Pub
23. marca - Nitra, Nájomná jednotka 210
2. apríla - Trenčín, Piano Club + špeciálny hosť Katarzia
7. apríla - Bratislava, Ateliér Babylon + špeciálny hosť Monikino Kino
8. apríla - Brezno, Bombura
9. apríla - Lučenec, Tančiareň a pivovar Franz
13. apríla - Vráble, Kino Tatra
21. apríla - Brno, Fléda + špeciálny hosť Kieslowski
22. a 23. apríla - Praha, Jazz Dock
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona