Korben Dallas predstavili videoklip ku skladbe Kam ideme

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 11:03 • 2 min
Korben Dallas predstavili videoklip ku skladbe Kam ideme

BRATISLAVA - Slovenská kapela Korben Dallas zverejnila prostredníctvom služby YouTube videoklip ku skladbe Kam ideme.

slovakia

left justify in out

Novinka je druhým singlom z rovnomenného symfonického albumu. Autorkami videa sú francúzska režisérka Cécilia Conan a slovenská tanečnica Jana Tereková, ktorá žije v Paríži, kde aj nakrúcali. Vo viac ako štvorminútovom videu sa striedajú zábery na tancujúcu Terekovú na viacerých miestach francúzskej metropoly.

 


“Od začiatku sa nám zdalo, že táto skladba si pýta tanečný klip. Oslovili sme Janku, s ktorou sa poznáme už dlho, a ktorej sa ponuka hneď zapáčila. Navyše sa nám pozdával nápad zasadiť klip do nezvyčajného, neslovenského prostredia,” vyjadril sa k novinke spevák Juraj Benetin. Ako formácia uvádza v popise videa, na nahrávke, podobne ako na piesni Sen, ktorú naspievali s českou speváčkou Anetou Langerovou, spolupracoval Symfonický orchester Slovenského rozhlasu. Autorom aranžmánov je znova Slavo Solovic.


Kapela v piatok odštartuje koncertnú šnúru s českou formáciou Lucie, v rámci ktorej im bude predskakovať v Prahe, Brne, Plzni a Bratislave, kde spoločne vystúpia 22. júna v Incheba Expo Aréne. Okrem toho sa v lete predstavia na rôznych festivaloch ako napríklad Colours of Ostrava či Žákovic Open. S kapelou Para 11. augusta zahrajú na bratislavskej Pláži pod Ufom. Na jeseň sa zase zúčastnia na projekte Who The Fuck Is David Koller?. V rámci neho interpreti ako Vladimír 518 či Ben Cristovao prerobia hity spomínaného českého hudobníka. Výsledkom bude kompilačný album a spoločný koncert. „Našu skladbu už máme nahratú. Návrat do štúdia nás veľmi bavil a chystáme sa tam zavrieť aj na dlhšie. V auguste by sme chceli začať s prípravou ďalšieho albumu,“ prezradil basgitarista Lukáš Fila.


Skupina Korben Dallas vznikla v roku 2010. Ich prvý album Pekné cesty (2011), ktorý vznikol ako záznam koncertu, nominovali na Radio_Head Award v kategórii Album roka - cena kritikov. Muzikanti si počas predvlaňajšieho udeľovania Radio_Head Awards prevzali tri sošky, a to v kategóriách - Koncertná kapela/interpret roka, Album roka (Karnevalová vrana, 2013) a Singel roka (Otec). Na konte majú tiež nahrávky Banská Bystrica (2014), z ktorej pochádza dueto s Janou Kirschner Spolu, a Kam ideme (2015).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies