Korán nech nikto nepáli

NETKY.SK • 8 September 2010, 07:33 • 2 min
Korán nech nikto nepáli

Korán nech nikto nepáli

slovakia

left justify in out

img

Nech nikto nepáli Korán. Tak znie titulok článku oficiálnych vatikánskych novín L'Osservatore Romano, ktorý prináša názory katolíckych biskupov na medializovaný prípad plánu menšej americkej cirkvi spáliť výtlačky posvätnej knihy moslimov na výročie teroristických útokov z 11. septembra 2001.
      Cirkev Dove World Outreach Center (Svetové misijné centrum holubice) vo floridskom meste Gainesville chce v sobotu spáliť islamské náboženské knihy. Kňaz tejto cirkvi Terry Jones dnes povedal, že svoj zámer nezmenia a chcú ho uskutočniť i napriek varovaniu amerických veliteľov v Afganistane, že to ohrozí životy tamojších amerických vojakov.
      Arcibiskup Lawrence John Saldanha, slúžiaci v pakistanskom meste Láhaur, pre L'Osservatore Romano povedal, že takéto počiny odporujú "viere a všetkým doktrínam o rešpekte, ktorý si zaslúžia všetky náboženstvá".
      V pondelok protestovali proti plánom floridskej cirkvi stovky ľudí v afganskom Kábule. Afganskí demonštranti na zhromaždení kričali heslá ako "Smrť Amerike!".
      Podľa amerických generálov v Afganistane to môže podkopať úsilie prezidenta USA Baracka Obamu o dialóg s 1,5 miliardami moslimov a vyvolať odvetné útoky proti americkým vojakom.
      Veliteľ výcvikovej misie NATO v Afganistane americký generál William Caldwell povedal televízii CNN, že správa o pálení Koránu už vyvolala v krajine ľudové pobúrenie.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies