Kopytovci ohlásili návrat na scénu

NETKY.SK • 5 December 2016, 13:04 • 2 min
Kopytovci ohlásili návrat na scénu

BRATISLAVA - Divadelná skupina Kopytovci známa z 90. rokov svojím politickým kabaretom sa vracia na scénu. Na aktuálny stav spoločnosti reagujú jej členovia predstavením "Voľby 2020: Gágaji, táraji a prďúsi!!!".

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda house Eva Sládková, fikciu z budúcnosti, v ktorej sa diváci ocitnú v roku 2020 pred voľbami do Národnej rady SR, uvedú v bratislavskom divadle Malá scéna STU koncom mesiaca, predpremiéra je plánovaná na 21. decembra a premiéra na Silvestra. S predstavením chcú jeho tvorcovia hosťovať v kultúrnych domoch a divadlách po celom Slovensku. V réžii Tona Popoviča sa v ňom "na scénu vracajú obskúrne postavy slovenskej politiky V. M., J. S., či J. Ľ., aby ochránili Slovensko pred súčasnými politikmi", priblížila v tlačovej správe k novinke Sládková. V kabarete účinkujú Sáva Popovič, Ľudovít Jakubove alias Mravec, Ivo Hlaváček, Barbora Sásková, Alžbeta Petrová a Zlatica Žárska. Ako hudobný hosť sa predstaví Vlasta Mudríková.

 

Podľa režiséra predstavenia Tona Popoviča nás politika ovplyvňuje, aj keď ju chceme vytesniť zo života. "Prináša konfliktné situácie, ktoré sa na nás valia takpovediac už zo všetkých strán. Akoby bola politika magnetom pre tie najbizarnejšie, najabsurdnejšie povahy, ktoré dlhé roky svojimi výrokmi a činmi zamorujú verejný priestor," cituje tlačová správa Popoviča.

 

Divadelná skupina Kopytovci odštartovala verejné vystúpenia na doskách vtedajšieho Štúdia S v porevolučnom období na pozvanie Milana Lasicu a Jula Satinského v rámci improvizovaného predstavenia To je ono!, ktoré odrážalo aktuálne spoločensko-politické dianie po novembri '89. Kopytovci do predstavenia prispievali vystúpeniami, ktoré reagovali na aktuálne politické mítingy, rokovanie parlamentov ČSFR, vystúpenia prezidenta, politické diskusie. Prvé vystúpenie Kopytovcov sa uskutočnilo 6. decembra 1989 v Dvorane Vysokej školy múzických umení v Bratislave. V januári 1990 vystúpili Kopytovci na slávnostnom podujatí pri príležitosti návštevy novozvoleného prezidenta republiky Václava Havla. V bratislavskom Štúdiu S (neskôr Štúdiu L+S) v rokoch 1990 až 1993 uviedli predstavenia Od mítingu k mítingu, Kopyto street či Buffa ungula. Spoluúčinkovali tiež s Milanom Lasicom, Julom Satinským a Jarom Filipom v predstaveniach To je ono! a Jubileum. "Divadelná skupina Kopytovci sa preslávila porevolučnými politickými kabaretmi, v ktorých jej nebolo nič sväté. Charakteristické vlastnosti a verbálne prejavy známych postáv slovenského politického života sú v ich predstaveniach posunuté do absurdných polôh, scenár často využíva skutočné citáty protagonistov. Aj súčasná politická scéna Kopytovcom ponúka mnoho námetov," dodala v tlačovej správe Eva Sládková.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies