Kopřiva: Keď sa ozval Slovan, stal sa hneď mojou prioritou

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 10:04 • 2 min
Kopřiva: Keď sa ozval Slovan, stal sa hneď mojou prioritou

PRAHA - Veľkým lákadlom sa pre českého hokejového brankára Miroslava Kopřivu stala Kontinentálna hokejová liga, po tom, čo ho oslovil Slovan Bratislava.

slovakia

left justify in out

"Mal som viac možností, mal som ponuky z extraligy. Ale hneď ako sa ozval Slovan, stal sa mojou prioritou. Možnosť chytať Kontinentálnu hokejovú ligu sa nenaskytne každý deň, je to pre mňa veľké lákadlo," povedal v rozhovore pre hokej.cz.

Dvadsaťdeväťročný brankár strávil uplynulé tri roky v pražskej Slavii, v ktorej však popri Dominikovi Furchovi dostával čoraz menej príležitostí. Preto sa dlhší čas hovorilo o jeho odchode a ten sa po skončení sezóny stal aj realitou. "Keď mi agent povedal o záujme Slovana, mal som pochopiteľne veľkú radosť. Veľmi ma to potešilo," uviedol niekdajší brankár stredočeského Kladna. Účinkovanie v Slovane berie ako ďalší krok smerom dopredu vo svojej kariére. "Kontinentálna hokejová liga je najlepšia súťaž v Európe a som rád, že si ju budem môcť vyskúšať. Slovan je navyše tradičný klub s dobrým zázemím," zdôraznil bývalý brankár Houstonu a Austinu. 

V Slovane sa stretne so svojím niekdajším spoluhráčom zo Slavie Michalom Vondrkom, ktorý s bratislavským klubom predĺžil svoj kontrakt do apríla 2014. "Samozrejme, že som mu volal a zisťoval si od neho informácie. Michal mi Slovan odporučil, sám je tam veľmi spokojný. O mužstve, ani prostredí mi nepovedal jediné zlé slovo. Pre mňa je samozrejme fajn, že v mužstve bude niekto, koho dobre poznám," konštatoval Miroslav Kopřiva.

V Slovane sa teší na atmosféru, ktorú vytvárali jeho fanúšikovia tým, že až na pár výnimiek zapĺňali jeho domáce zápasy do posledného miesta. S jeho trénerom Rostislavom Čadom ešte nehovoril, ale podľa neho bude na to dosť času. "Spoločná príprava s mužstvom sa začne až v júli, budeme mať dostatok priestoru si o všetkom pohovoriť. Zatiaľ neviem, aká bude moja úloha v mužstve, na druhú stranu verím, že dostanem príležitosť," povedal a dodal, že v kontakte bol zatiaľ len so športovým riaditeľom Oldřichom Šteflom. "Preberali sme len organizačné veci, ako je bývanie a iné záležitosti. Na detailné zoznámenie sa s prostredím bude čas v lete."

Do začiatku spoločnej prípravy so Slovanom sa bude pripravovať sám. "Mám individuálnu prípravu a v pláne mám dohodnúť sa na nej so Slaviou a trénovať s ňou. Vždy je príjemnejšie, keď človek môže trénovať vo väčšej partii, viac sa donúti ku kvalitnému tréningu. Už sa na to teším," uzavrel Miroslav Kopřiva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies