Kopitar vyzve Gáboríka: Je v našich silách zopakovať triumf zo Soči

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 11:48 • 2 min
Kopitar vyzve Gáboríka: Je v našich silách zopakovať triumf zo Soči

OSTRAVA - Slovinskí hokejisti sa v utorkovom súboji so Slovenskom (20.15 h v ostravskej ČEZ Aréne) budú snažiť vybojovať svoje prvé body na 79. majstrovstvách sveta. V ofenzíve sa budú spoliehať predovšetkým na svoju najväčšiu hviezdu Anžeho Kopitara.

slovakia

left justify in out

Útočník Los Angeles Kings verí, že jeho mužstvo dokáže proti "vůjtekovcom" ešte vylepšiť výkon zo stretnutí s Bieloruskom (2:4) a Ruskom (3:5) a po záverečnej siréne sa bude radovať. "Musíme zahrať lepšie ako v prvých dvoch zápasoch na šampionáte. S Bielorusmi sme sklamali a zahrali slabo, proti zbornej sme podali celkom dobrý výkon, na ktorom môžeme stavať. Očakávam opäť náročný duel," vyslovil sa Kopitar pred súbojom so SR. Elitný center je pripravený na to, že Slováci budú mať v ČEZ Aréne domáce prostredie: "Na tribúnach bude určite veľa slovenských fanúšikov, ktorí sa postarajú o hlučnú atmosféru. Hala bude burácať, tým som si istý."

 

Slovinci veria, že môžu napodobniť úspech zo ZOH 2014 v Soči, kde v základnej skupine úplne zaslúžene zdolali Slovákov 3:1. Kopitar dal vtedy tretí gól "rysov". "Určite je v našich silách to zopakovať. Ak chceme zvíťaziť, budeme musieť zo seba vydať maximum," nechal sa počuť dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára.

 

V LA je dvorným nahrávačom kanoniera Mariána Gáboríka, na ktorého sa v Ostrave zasa spolieha slovenský tím. Na tému vzájomného zápasu už spoločne "chatovali". "Už sme sa o tom trochu bavili," prezradil Kopitar. "O kvalitách Mariána netreba veľa hovoriť. Je to rodený strelec a výborný korčuliar. Obaja máme radi kombinačnú hru. Určite si budeme musieť dať na neho pozor."

 

Gáborík nezažil krach so Slovinskom v Soči, keďže olympiádu vynechal pre zranenie. Každopádne, svojich spoluhráčov upozorní na Kopitarove silné i slabé stránky. "Anže je lídrom tímu, skvelý hráč a kamarát. Slovinci odohrali výborný duel s Ruskom, takže sa na nich musíme dobre pripraviť," povedal slovenský útočník.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies