Kopilot Lubitz informoval Lufthansu o svojich problémoch

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 10:50 • 2 min
Kopilot Lubitz informoval Lufthansu o svojich problémoch

BERLÍN - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa, ktorej patria nízkonákladové aerolínie Germanwings, v utorok informovala o elektronickej korešpondencii od Andresa Lubitza, v ktorom budúci kopilot informoval o svojich psychických problémoch.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak ešte v roku 2009, keď musel výcvik pre vážne depresie na niekoľko mesiacov prerušiť. Lufthansa po preskúmaní vlastných záznamov potvrdila, že dokument preposlala düsseldorfským vyšetrovateľom zaoberajúcim sa okolnosťami minulotýždňového pádu stroja Germanwings v Alpách. Lubitz údajne svoje lekárske záznamy poskytol po lekármi schválenom návrate do výcvikového programu v Brémach. Práve mladý kopilot je hlavným podozrivým z úmyselného zavinenia havárie.

 

img

 

Lietadlo nemeckých nízkonákladových aerolínií Germanwings minulý utorok narazilo do vysokohorského úbočia na juhovýchode Francúzska. Na palube stroja Airbus A320 smerujúceho z Barcelony do Düsseldorfu bolo 144 cestujúcich a šesť členov posádky, z ktorých nehodu nikto neprežil. Francúzska prokuratúra na základe zvukového záznamu vyjadrila presvedčenie, že druhý pilot počas letu vymkol kolegu mimo pilotnej kabíny a s lietadlom niekoľko minút úmyselne klesal, až kým nenarazilo. Prokuratúra v Düsseldorfe, kde 27-ročný Andreas Lubitz žil, v pondelok potvrdila, že v minulosti prejavoval samovražedné sklony.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies