Kopecký za štyri roky na Floride zinkasuje 12 miliónov dolárov

NETKY.SK • 30 Jún 2011, 09:25 • 2 min
Kopecký za štyri roky na Floride zinkasuje 12 miliónov dolárov

Kopecký za štyri roky na Floride zinkasuje 12 miliónov dolárov

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejista Tomáš Kopecký si v novom pôsobisku v zámorskej NHL slušne finančne polepší. Kým v uplynulej sezóne mal v drese Chicaga základný ročný plat 1,2 milióna dolárov, v službách Floridy Panthers to bude viac než dvojnásobok. Inormácie severoamerických médií, podľa ktorých zarobí dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára počas štyroch rokov až 12 miliónov dolárov, potvrdilo v stredu večer aj vedenie Floridy.
      "Tomáš je osvedčeným víťazným typom a sme radi, že sme ho podpísali. Je hráčom, ktorý tvrdo pracuje a je nesmierne ťažké proti nemu hrať, pričom zaznamenal v uplynulej sezóne kariérne maximá v asistenciách i góloch. Je aj útočným univerzálom s dobrým videním na ľade, tak v defenzíve, ako i ofenzíve a jeho prítomnosť bude mať okamžitý vplyv na našu zostavu," vyjadril sa v oficiálnom stanovisku generálny manažér "panterov" Dale Tallon.
      Kopecký v Chicagu dve sezóny a s vedením rokoval aj o novom kontrakte, no nakoniec sa nedohodli. "Jastrabi" majú totiž malý manévrovací priestor pod platovým stropom a slovenskému hokejistovi, ktorý má za sebou svoju bodovo najúspešnejšiu sezónu, keď v 82 dueloch dosiahol 15 gólov a 27 asistencií, neponúkli adekvátnu ponuku. Chicago si ho malo právo udržať v rokovaniach do 15. júla oficiálnym predložením základnej ponuky na nový kontrakt, ale pri prestupe na Floridou mu vyšlo v ústrety.
      Kopecký zaznamenal v uplynulej sezóne NHL v 81 zápasoch 15 gólov a 27 asistencií, čo bol jeho rekord kariéry. V zámorí pôsobí od roku 2000, no v profilige si zahral prvýkrát v sezóne 2005/06 vo farbách Detroitu. Celkovo odohral v základnej časti 338 duelov s bilanciou 37 gólov a 58 asistencií. V play off nastúpil na 30 zápasov a zaznamenal sedem bodov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies