Kopecký v Toronte asistoval, Halák s nulou prišiel neskoro

NETKY.SK • 27 Marec 2013, 10:27 • 2 min
Kopecký v Toronte asistoval, Halák s nulou prišiel neskoro

NEW YORK - V zápasoch zámorskej NHL v noci na stredu si svoje štatistiky opäť vylepšil útočník Floridy Tomáš Kopecký. V Toronte asistoval pri vedúcom góle Tomáša Fleischmanna, jeho mužstvo však napokon prehralo 2:3. Slovenský útočník, ktorý strávil na ľade 18:33 min, počas ktorých ohrozil súperovho brankára dvoma strelami a pripísal si aj jednu plusku, zaznamenal v prebiehajúcej sezóne už 21 bodov (12+9).

slovakia

left justify in out

St. Louis prehralo doma s Edmontonom 0:3. V domácej bránke začal chytať Jake Allen, ale po troch góloch ho vystriedal Jaroslav Halák, ktorý už za svoj chrbát nepustil ani jednu z 12 striel hostí. Napriek efektivite slovenského gólmana bol hrdinom večera v hale Scottrade Center brankár Oilers Nikolaj Chabibulin. Štyridsaťročný Rus sa predstavil síce len v siedmom stretnutí v sezóne, ale zastavil 43 striel domácich a zaznamenal 46. shutout v kariére. Edmonton tak ukončil sériu troch prehier, pričom v St. Louis zvíťazil naposledy v decembri 2009.

Ďalší slovenský brankár Peter Budaj sa len zo striedačky prizeral ako v súboji elitných tímov Východnej konferencie prehral jeho Montreal s Pittsburghom 0:1. Penguins tak natiahli víťaznú sériu už na trinásť stretnutí. O víťazný gól tučniakov sa postaral v 34. minúte kapitán Sidney Crosby. Najproduktívnejší hráč súťaže s 54 bodmi pri 34 štartoch dosiahol svoj 15. gól v sezóne. Domáci, ktorí nastúpili bez Jevgenija Malkina, ale už s uzdraveným obrancom Krisom Letangom a novou akvizíciou Brendenom Morrowom z Dallasu, prišli o zraneného brankára Marca-Andre Fleuryho. Kanadský brankár doplatil na zrážku so spoluhráčom Tylerom Kennedym, ktorého do bránkoviska natlačil montrealský kapitán Brian Gionta.

Vo Philadelphii, kde hral NY Rangers nastúpili proti sebe Andrej Meszároš a Marián Gáborík. Jazdci vyhrali 5:2, ale Gáborík počas svojho vyše 15-minútového pobytu na ľade ani raz nevystrelil na domáceho brankára, Meszároš skončil súboj s dvoma mínusovými bodmi a dvoma trestnými minútami. Tréner Rangers John Tortorella namiešal víťazný útok, keď Dereka Stepana s bilanciou 1+3 dal do útoku s Rickom Nashom a Carlom Hagelinom. Všetci traja útočníci skončili duel s tromi plusovými bodmi. Samotný Gáboríkov kouč sa tak mohol tešiť zo  svojho jubilejného 400. víťazstva v NHL.  

NY Islanders uspeli vo Washingtone po výhre 3:2 a naďalej živia šance na účasť v play off, kam postúpili naposledy v roku 2007. Slovenský obranca v službách ostrovanov Ľubomír Višňovský počas svojho 23:23 minútového pobytu na ľade vyslal jednu strelu a zaznamenal dva plusové body. Islanders, ktorí figurujú vo Východnej konferencii na deviatom mieste, zastavili trojzápasovú víťaznú sériu Washingtonu. Víťazný gól hostí dal v hale Verizon Center necelých šesť minút pred koncom John Tavares, ktorý má na konte už dvadsať presných zásahov.

Buffalo stále bez zraneného obrancu Andreja Sekeru prehralo s Tampou na jej ľade 1:2, v domácom mužstve odohral Richard Pánik 10:51 minút a prezentoval sa štyrmi strelami. Víťaznú premiéru na lavičke Lightning si zapísal nový tréner Jon Cooper, ktorý je oficiálne vo funkcii od stredy.   

Chicago po dvoch prehrách vyhralo doma s Calgary 2:0 a v jeho radoch ešte stále nefigurovali zranení útočníci Marián Hossa a Patrick Sharp. "Je to pre nás významné víťazstvo, najmä ak prišlo po dvoch prehrách," povedal útočník Blackhawks Patrick Kane, ktorý bodoval asistenciou už v siedmom stretnutí v rade.
Sumáre utorkových duelov zámorskej hokejovej NHL:

Washington - New York Islanders 2:3 (0:2, 2:0, 0:1) 
Góly: 31. Ribeiro (Brouwer), 34. Carlson (Johansson, Ovečkin) - 6. Grabner (Aucoin), 8. Bailey (Okposo, Nielsen), 55. Tavares (Moulson) 

Toronto - Florida 3:2 (0:1, 1:0, 2:1) 
Góly: 30. Phaneuf (Gunnarsson), 41. Lupul (Bozak, Kessel), 44. Lupul (Kessel, Bozak) - 7. Fleischmann (KOPECKÝ, Goc), 41. Matthias (Huberdeau, Kuba)

 

Pittsburgh - Montreal 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) 
Gól: 34. Crosby (Kunitz, Orpik) 

Carolina - Winnipeg 1:4 (1:1, 0:2, 0:1) 
Góly: 7. Tlustý (Riley Nash, Brent) - 14. O. Jokinen (E. Kane, Hainsey), 32. Enstrom (Byfuglien, E. Kane), 37. Antropov (Burmistrov, E. Kane), 53. E. Kane 

Philadelphia - New York Rangers 2:5 (0:1, 1:2, 1:2) 
Góly: 38. Simmonds (Voráček, Giroux), 47. Voráček (Giroux, Gervais) - 15. Rick Nash (Stepan, Girardi), 24. B. Richards (Stepan, Del Zotto), 26. Stepan (Rick Nash), 48. Rick Nash (Hagelin, Stepan), 53. Kreider (Del Zotto, B. Richards) 

Tampa Bay - Buffalo 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) 
Góly: 17. Stamkos (St. Louis), 29. St. Louis (Purcell, Stamkos) - 57. Leopold (M. Foligno) 

St. Louis - Edmonton 0:3 (0:1, 0:2, 0:0) 
Góly: 12. Eberle (T. Hall), 24. Eberle (Nugent-Hopkins, T. Hall), 26. T. Hall (Eberle) 
Jaroslav Halák (STL) chytal od 26. min a zneškodnil všetkých 12 striel súpera 

Chicago - Calgary 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) 
Góly: 8. Leddy (P. Kane, Rozsíval), 38. Seabrook (P. Kane, Keith) 

Vancouver - Columbus 1:0 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0) 
Rozhodujúci nájazd Lapierre



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona