Kopecký si proti Nórom nezahrá, kapitán bude Gáborík

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 12:27 • 2 min
Kopecký si proti Nórom nezahrá, kapitán bude Gáborík

OSTRAVA - Tomáš Kopecký sa nezmestí do zostavy Slovenska v stredajšom zápase B-skupiny hokejových MS v Ostrave proti Nórsku (20.15 h). Kapitánske "céčko" po ňom prevezme Marián Gáborík. V stretnutí nenastúpi ani obranca Adam Jánošík, späť do hry sa naopak dostane Juraj Mikuš. Ako trinásty útočník bude pripravený Michel Miklík.

slovakia

left justify in out

To, že Kopecký nebude proti Nórom hrať, naznačilo už stredajšie rozkorčuľovanie. Útočník Floridy na ňom trénoval v žltom drese spoločne s Miklíkom. "Útoky budú v tom istom zložení, v akom dohrávali zápas so Slovinskom. Tomáš dnes jednoducho nebude hrať. Zápasy na šampionáte sú nahustené, turnaj je dlhý a od toho sa odvíjalo aj naše rozhodnutie. Potrebujeme sily rozložiť," informoval po stredajšom rozkorčuľovaní asistent trénera Peter Oremus. Prvý útok tak začne v zložení Libor Hudáček, Tomáš Surový a Marián Gáborík, na pravom krídle štvrtej formácie bude korčuľovať Marko Daňo.

 

Rozhodnutie posadiť Kopeckého na tribúnu sa nerodilo ľahko. "Tomáš je veľmi platný hráč na ľade i v kabíne. Je to človek s veľkým Č. Skutočne veľmi seriózne sme sa s 'Kopcom' o tom porozprávali. Každý chlapec si uvedomuje, prečo je v tomto mužstve," doplnil Oremus.

 

Kapitánsku funkciu preberie dvojgólový strelec z utorkového duelu Marián Gáborík. "Majo má toho odohratého veľmi veľa, má obrovské skúsenosti. Myslím si, že s kapitánskymi úlohami u neho nebude žiadny problém," dodal Oremus a potvrdil, že do bránky sa večer opäť postaví Ján Laco.

 

Na rozkorčuľovaní sa zúčastnilo iba desať hráčov - dvaja brankári (Július Hudáček, Branislav Konrád) a ôsmi korčuliari.

 

Predpokladaná zostava SR v stredajšom zápase B-skupiny MS proti Nórsku: Laco (J. Hudáček) - Meszároš, Graňák, Jurčina, Sersen, Ďaloga, Mikuš, Baranka – L. Hudáček, Surový, Gáborík – Pánik, Bližňák, Bartovič - Jurčo, Viedenský, Tatar - Daňo, Lušňák, Dravecký - Miklík



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona